Allt om vår resa till Indien

Johan och jag bestämde oss halvvägs in i sommaren att vi efter inskolningar skulle ta en veckas semester på egen hand för att förlänga sommaren och få lite tid för oss själva. Många verkar inte tro det men det är jätteviktigt i en relation att ge sig egentid och att vårda kärleken. Vi valde att flyga med >>Finnair<< till New Delhi i Indien via Helsingfors och hela resan tog omkring 12 timmar med mellanlandningen.

Många upplever ju en torrhet uppe i luften, då vill jag rekommendera en fuktmask som du låter sitta på medan du tittar på en film eller bara kopplar av. Många av er har ju frågat om min hudvårdsrutin så för er som undrar kommer denna mask från Biotherm och jag köpte den under mellanlandningen vid gaten i Helsingfors 😅.

När vi landat i New Delhi på morgonen hittade vi en taxi som skulle ta oss till hotellet. Alla bilar så likadana ut och hade noll utrymme i bagaget så min väska hamnade på taket. Ni kan ju tänka er hur stressad jag var när vi körde i morgonrusningen mot vårt hotell.

Väl framme på hotellet checkade vi in och blev eskorterade till vårt rum. Vi hittade >>The Roseate<< på nätet och tyckte det såg otroligt fint ut. Just den här resan ville vi ha lugn och ro, till skillnad från tidigare resor till bland annat Gran Canaria och New York.

Hotellet hade med små blommor skrivit Welcome på ett skåp och ställt fram frukt, vatten och lokala delikatesser. Ett fint välkomnande som vi var tacksamma för efter att ha flugit länge.

Hotellet är otroligt vackert med mycket grönska och vatten, först hittade vi inte poolen men förstod efter en stund att det som såg ut som en liten flod visade sig vara just en pool.

Maten på hotellet är otroligt god och de har vunnit flera priser för den. Huvudrestaurangen heter Kiyan och där äter du frukost, lunch och middag. Du kan välja mellan att ha bara frukost, hel- eller halvpension. Det finns även en fantastisk japansk restaurang, In Asian Heritage (IAH),i huvudbyggnaden som bland annat serverar otrolig sushi och goda drinkar.

En av dagarna fick vi en rundvandring på hotellets ägor av deras House Keeping Manager, Mr. Tushar Sharma, som med stolthet berättade om konceptet. Tanken är att förena gästerna med alla element; jord, eld, luft och vatten. Hotellet är stort men har bara 63 rum, vilket gör att du aldrig upplever trängsel eller att du kommer för nära de andra gästerna. Många av er har skrivit till oss på Instagram och frågat om vi är ensamma här, det är vi inte men vi ser väldigt lite av de andra gästerna.

Idag fredag bokade vi in oss i hotellets spa Aheli (som betyder ren på Sanskrit) för att testa varsin behandling efter att ha läst hur prisbelönta de var. Tushar sa att det här var Indiens bästa spa och då var vi såklart tvungna att uppleva härligheten själva. Johan tog en klassisk massage och jag tog en ansiktsbehandling anpassad för min hudtyp och behov. Efter drygt 60 minuter kunde vi konstatera att vi var mycket nöjda.

I ett av de bortre hörnen av trädgården har hotellet ett eget tempel där det alltid går att komma förbi för en bön eller välsignelse.

Här ser ni oss och Tushar vid poolen som är otroligt lång. Många indier är korta så för en gång skull slipper jag vara kortast.

Anledningen till att det kan vara så grönt och vackert i parken är för att personalen jobbar varje dag från 04.00 på morgonen med att rensa, kratta och vattna. Hotellet skapar på så vis även många arbetstillfällen för lokalbefolkningen.

För att visa sin uppskattning för att vi valt att komma till just deras hotell ville The Roseate ge oss en bukett av deras egenodlade blommor.

Vi passade såklart på att göra en del utflyter och se oss omkring i den spännande staden. I hela Delhi bor drygt 32 miljoner invånare vilket gör den till världens tredje mest befolkade staden efter Tokyo och Jakarta. I trafiken märks det tydligt att det är många som trängs längs vägarna och alla vill fram först. Där det finns en lucka är det alltid någon som trycker sin in för att spara några sekunder och komma framåt. En sak som är konstig är att det aldrig är kö, trots alla bilar och mopeder så rör sig hela tiden alla framåt.

Många har frågat oss om hur det kommer sig att vi valt att resa till Indien med tanke på deras syn på kvinno, trans- och homosexuella. Vi har såklart kollat upp detta och inte kunnat läsa oss till att det skulle vara några problem. Sedan flera år tillbaka har man ändrat lagarna och anser nu att det är både lagligt och accepterat med samkönade relationer och att vara transexuell. Ni ser toaletten nedan, inte ens vi i Sverige har kommit så här långt vad jag sett. Kvinnosynen må vara annorlunda än Sveriges men om mina år på Plan International Sverige lärt mig så är det att det inte hjälper att frysa ut länder som inte tycker som vi, tvärtom behöver vi besöka dem, samtala och mötas i diskussioner kring det vi anser vara olikheter. På så vis kan vi leda varandra närmare och leva i harmoni. Skulle vi bojkotta alla länder som inte lever som vi eller delar vår syn på mänskliga rättigheter skulle vi få stanna i Norden mer eller mindre.

Kolla så otroligt vackert hotellet är på kvällen.

Innan vi åker hem så ville Tushar och hans team bjuda oss på en tårta som bakats med tacksamhet. Som en del i avtackningen ville han mata Johan och mig med tårtan och vi sa inte nej.

Den här resan har varit både lyxig och välbehövlig. Att få spendera en vecka med Johan och samtidigt veta hur bra tjejerna har det där hemma med mina föräldrar gör mig till världens lyckligaste. Jag längtar massor efter dem men vet att vi snart ska få vara tillsammans. Nästa resa vi gör kommer vara tillsammans men mer om den senare.🥰

0
31

Inlägget innehåller annonslänkar

Doftar du surt utan att veta om det?

Går du runt i kläder som luktar surt? Vissa material är hopplösa att ha att göra med och det går nästan inte att bli av med stanken. De flesta funktionsmaterial som du använder när du tränar är supersvåra att hålla fräscha över tid och du måste nästan tvätta dem direkt du kommer från gymmet, vilket inte är hållbart i längden.

Men nu har jag kommit över ett husmorsknep som jag ska testa så fort vi kommer hem och om någon av er redan testat så kommentera gärna:

Först och främst måste du se till att din tvättmaskinen är ren och då menar jag riktigt ren så det inte luktar börjar redan där. Både disk- och tvättmaskin behöver underhållas och ibland är det bra att köra en tom maskin på högsta värme med lite ättiksprit. Syran kommer ta död på bakterier vilket är första steget mot en ren och fräsch tvätt.

Om du har en ren maskin och kläderna ändå luktar surt som en gammal trasa finns det egentligen bara en sak att göra. Lägg kläderna i blöt i en hink eller badkar. Det ska vara ungefär 10 liter vatten som du blandar med 3 dl ättiksprit. Tvätta sen kläderna som vanligt.

Nu får säkert många panik och tänker ”ättikan då?” Ni behöver inte vara oroliga för den doften försvinner i tvätten och du slipper ni gå runt och lukta som en gammal gymnastiksal. Hur bra?

Jag vill också passa på att rekommendera >>dessa tvättprodukter<< som är otroligt bra och skonsamma. Eller om ni föredrar >>kapslar<< är dessa toppen.

0
24

Så här många steg måste vi gå varje dag!!

Många har hört att vi människornas gå 10 000 steg om dagen för en bra vardagsmotion och för att hålla kroppen igång. Igår läste jag i >>Aftonbladet<< att det kommit ny forskning som visar att det räcker med ynka 2 337 steg och att allt över 4 000 steg om dagen tydligt minskar risken att dö i olika sjukdomar. 

Många blir säkert glada av denna nya forskning som bjuder på väskor låda siffror. Personligen tror jag att vi mår bra av att röra på oss och jag försöker alltid få ihop minst 15 000 steg men gärna fler. Nu på semestern springer jag varje dag och njuter av att kunna göra det efter alla år med smärta. Jag har också lovat mig själv att ta trappor när tillfälle finns och skippa hiss och rulltrappor. Har du något knep för att få ihop en bra vardagsmotion? 

0
15