Inlägget innehåller annonslänkar

Doftar du surt utan att veta om det?

Går du runt i kläder som luktar surt? Vissa material är hopplösa att ha att göra med och det går nästan inte att bli av med stanken. De flesta funktionsmaterial som du använder när du tränar är supersvåra att hålla fräscha över tid och du måste nästan tvätta dem direkt du kommer från gymmet, vilket inte är hållbart i längden.

Men nu har jag kommit över ett husmorsknep som jag ska testa så fort vi kommer hem och om någon av er redan testat så kommentera gärna:

Först och främst måste du se till att din tvättmaskinen är ren och då menar jag riktigt ren så det inte luktar börjar redan där. Både disk- och tvättmaskin behöver underhållas och ibland är det bra att köra en tom maskin på högsta värme med lite ättiksprit. Syran kommer ta död på bakterier vilket är första steget mot en ren och fräsch tvätt.

Om du har en ren maskin och kläderna ändå luktar surt som en gammal trasa finns det egentligen bara en sak att göra. Lägg kläderna i blöt i en hink eller badkar. Det ska vara ungefär 10 liter vatten som du blandar med 3 dl ättiksprit. Tvätta sen kläderna som vanligt.

Nu får säkert många panik och tänker ”ättikan då?” Ni behöver inte vara oroliga för den doften försvinner i tvätten och du slipper ni gå runt och lukta som en gammal gymnastiksal. Hur bra?

Jag vill också passa på att rekommendera >>dessa tvättprodukter<< som är otroligt bra och skonsamma. Eller om ni föredrar >>kapslar<< är dessa toppen.

0
24

Så här många steg måste vi gå varje dag!!

Många har hört att vi människornas gå 10 000 steg om dagen för en bra vardagsmotion och för att hålla kroppen igång. Igår läste jag i >>Aftonbladet<< att det kommit ny forskning som visar att det räcker med ynka 2 337 steg och att allt över 4 000 steg om dagen tydligt minskar risken att dö i olika sjukdomar. 

Många blir säkert glada av denna nya forskning som bjuder på väskor låda siffror. Personligen tror jag att vi mår bra av att röra på oss och jag försöker alltid få ihop minst 15 000 steg men gärna fler. Nu på semestern springer jag varje dag och njuter av att kunna göra det efter alla år med smärta. Jag har också lovat mig själv att ta trappor när tillfälle finns och skippa hiss och rulltrappor. Har du något knep för att få ihop en bra vardagsmotion? 

0
15

Tack för ännu en sommar Gotland !

Tiden springer iväg och jag har ju helt glömt att skriva om vår vistelse på Gotland, eller öjn som de gärna kallar det. Den här gången valde vi att ta färjan för att få med oss bilen över.

Vår kompis >>Steffi<< har sommarhus i Tofta så vi behövde den för att kunna ta oss fram och tillbaka mellan Visby och hennes hus. Vi skulle komma en fredag, sista dagen av Almedalsveckan så vi var lite oroliga över hur det skulle bli med boende, men när vi skrev till >>Scandic Visby<< så trollade de fram ett rum åt oss. Vi har aldrig bott där tidigare men har hört att läget är perfekt nere vid färjeterminalen och med gångavstånd till muren. Jag vill rikta ett extra varmt tack till Moa som gjorde hela vistelsen extra bra med massor av tips och fin service.

Väl på plats parkerade vi bilen (det fanns gott om platser) och checkade in. Barnen började såklart direkt hoppa i sängarna och paxade sina platser. När det var klart och vi packat upp gick vi till hotellets restaurang >>Koggen<< och åt en god middag.

Som vanligt när vi reser har vi storslagna planer och tänker att vi ska lägga ett schema över allt vi vill se och uppleva – hur tror ni att det blir? Precis, allt faller redan första dagen. Just den här resan hade vi otur med vädret och blev lite begränsade av det. Vi hängde en hel del i Tofta och en sak vi hade lovat oss var att hinna med >>Tofta Beach House<< som är en supermysig restaurang nere vid havet.

När vi hade ätit oss mätta på den goda maten så gick vi ner till >>Hoppis<< som är ett lekland nere vid parkeringen. Vi har varit där tidigare och Miriam älskar det. Ska jag vara ärlig så tycker även jag att det är väldigt roligt.

En dag åkte vi med bilen till Ljugarn för att äta lunch på >>Bruna Dörren<< och kika på raukar. Vi parkerade bilen och gick en grusväg fram till havet och de vackra stenarna. Miriam hittade en fjäril som ville följa med henne på promenaden.

Avslutningsvis måste jag tipsa om >>Lindgården<< med dess otroliga miljöer och mat. När vi var där den här gången sov Astrid och vi fick ett bord under tak (tur det för det regnade massor) och vi hade en mysig middag med bara Miriam. Hit måste ni gå men se till att boka bord.

Vi hade verkligen en toppenvecka på Gotland, även om vädret inte var det bästa. Tack vare att Steffi bor där på somrarna kunde få henne som guide vilket gjorde att vi fick se en hel del små ställen som vi annars aldrig hade hittat. Allt ryms inte i det här inlägget men har ni frågor kommentera under inlägget så svarar vi direkt.

0
37