Inlägget innehåller annonslänkar

Doftar du surt utan att veta om det?

Går du runt i kläder som luktar surt? Vissa material är hopplösa att ha att göra med och det går nästan inte att bli av med stanken. De flesta funktionsmaterial som du använder när du tränar är supersvåra att hålla fräscha över tid och du måste nästan tvätta dem direkt du kommer från gymmet, vilket inte är hållbart i längden.

Men nu har jag kommit över ett husmorsknep som jag ska testa så fort vi kommer hem och om någon av er redan testat så kommentera gärna:

Först och främst måste du se till att din tvättmaskinen är ren och då menar jag riktigt ren så det inte luktar börjar redan där. Både disk- och tvättmaskin behöver underhållas och ibland är det bra att köra en tom maskin på högsta värme med lite ättiksprit. Syran kommer ta död på bakterier vilket är första steget mot en ren och fräsch tvätt.

Om du har en ren maskin och kläderna ändå luktar surt som en gammal trasa finns det egentligen bara en sak att göra. Lägg kläderna i blöt i en hink eller badkar. Det ska vara ungefär 10 liter vatten som du blandar med 3 dl ättiksprit. Tvätta sen kläderna som vanligt.

Nu får säkert många panik och tänker ”ättikan då?” Ni behöver inte vara oroliga för den doften försvinner i tvätten och du slipper ni gå runt och lukta som en gammal gymnastiksal. Hur bra?

Jag vill också passa på att rekommendera >>dessa tvättprodukter<< som är otroligt bra och skonsamma. Eller om ni föredrar >>kapslar<< är dessa toppen.