Så här många steg måste vi gå varje dag!!

Många har hört att vi människornas gå 10 000 steg om dagen för en bra vardagsmotion och för att hålla kroppen igång. Igår läste jag i >>Aftonbladet<< att det kommit ny forskning som visar att det räcker med ynka 2 337 steg och att allt över 4 000 steg om dagen tydligt minskar risken att dö i olika sjukdomar. 

Många blir säkert glada av denna nya forskning som bjuder på väskor låda siffror. Personligen tror jag att vi mår bra av att röra på oss och jag försöker alltid få ihop minst 15 000 steg men gärna fler. Nu på semestern springer jag varje dag och njuter av att kunna göra det efter alla år med smärta. Jag har också lovat mig själv att ta trappor när tillfälle finns och skippa hiss och rulltrappor. Har du något knep för att få ihop en bra vardagsmotion? 

0
15

Tack för ännu en sommar Gotland !

Tiden springer iväg och jag har ju helt glömt att skriva om vår vistelse på Gotland, eller öjn som de gärna kallar det. Den här gången valde vi att ta färjan för att få med oss bilen över.

Vår kompis >>Steffi<< har sommarhus i Tofta så vi behövde den för att kunna ta oss fram och tillbaka mellan Visby och hennes hus. Vi skulle komma en fredag, sista dagen av Almedalsveckan så vi var lite oroliga över hur det skulle bli med boende, men när vi skrev till >>Scandic Visby<< så trollade de fram ett rum åt oss. Vi har aldrig bott där tidigare men har hört att läget är perfekt nere vid färjeterminalen och med gångavstånd till muren. Jag vill rikta ett extra varmt tack till Moa som gjorde hela vistelsen extra bra med massor av tips och fin service.

Väl på plats parkerade vi bilen (det fanns gott om platser) och checkade in. Barnen började såklart direkt hoppa i sängarna och paxade sina platser. När det var klart och vi packat upp gick vi till hotellets restaurang >>Koggen<< och åt en god middag.

Som vanligt när vi reser har vi storslagna planer och tänker att vi ska lägga ett schema över allt vi vill se och uppleva – hur tror ni att det blir? Precis, allt faller redan första dagen. Just den här resan hade vi otur med vädret och blev lite begränsade av det. Vi hängde en hel del i Tofta och en sak vi hade lovat oss var att hinna med >>Tofta Beach House<< som är en supermysig restaurang nere vid havet.

När vi hade ätit oss mätta på den goda maten så gick vi ner till >>Hoppis<< som är ett lekland nere vid parkeringen. Vi har varit där tidigare och Miriam älskar det. Ska jag vara ärlig så tycker även jag att det är väldigt roligt.

En dag åkte vi med bilen till Ljugarn för att äta lunch på >>Bruna Dörren<< och kika på raukar. Vi parkerade bilen och gick en grusväg fram till havet och de vackra stenarna. Miriam hittade en fjäril som ville följa med henne på promenaden.

Avslutningsvis måste jag tipsa om >>Lindgården<< med dess otroliga miljöer och mat. När vi var där den här gången sov Astrid och vi fick ett bord under tak (tur det för det regnade massor) och vi hade en mysig middag med bara Miriam. Hit måste ni gå men se till att boka bord.

Vi hade verkligen en toppenvecka på Gotland, även om vädret inte var det bästa. Tack vare att Steffi bor där på somrarna kunde få henne som guide vilket gjorde att vi fick se en hel del små ställen som vi annars aldrig hade hittat. Allt ryms inte i det här inlägget men har ni frågor kommentera under inlägget så svarar vi direkt.

0
37

BETALT ANNONSSAMARBETE MED TUI Sverige

Tack Rhodos – läs om vår resa!

Alltså jag vet inte vart jag ska börja. Som ni vet så var vi ju på Rhodos i maj och det var min första gång på ön. Johan har varit där vid ett flertal tillfällen, men det var innan han träffade mig.

Vi bokade resan till via TUI och hoteller heter >>TUI Blue Village Atlantica Aegean Park<< för vi har alltid varit nöjda med dem. Ni som följer oss vet ju att vi varje jul de senaste åren åkt med dem till >>Bahia Feliz<< på Gran Canaria och haft magiska resor. Att resa med barn kan ha sina utmaningar men väljer man ett familjevänligt hotell så kommer det gå mycket lättare. Våra barn älskar Bamse och Miriam är såå glad över Bamseklubben där hon alltid hittar nya vänner. Flyget tog bara fyra timmar vilket sannerligen är en bonus med barn.

Från flygplatsen hade bli bokat en egen transfer något som kan verka onödigt när det går bussar till varje hotell, men väl framme är det lyxigt att slippa trängas med andra och bara sätta sig och åka direkt dit man ska. När vi kom fram till hotellet så blev vi skjutsade av en golfbil till vårt rum som låg en bit från receptionen. Vi hade valt ett så kallat ”swim up”-rum med en pool i direkt anslutning till vår uteplats.

Våra barn älskar att bada och vi tänkte att det skulle vara roligt för dem (och oss) att ha tillgång till pool hela tiden och slippa gå bort till de övriga. Det ska dock sägas att vi hängde där en hel del också och även på hotellet bredvid som hade eget vattenland.

Rummet var stort och luftigt med två sovrum, vilket underlättade för oss som alltid reder med mycket bagage. Astrid och Miriam sov i sitt rum och Johan och jag fick faktiskt många goda nätter med mycket sömn. Utöver sovrummen fanns två badrum, ett med dusch och ett med badkar.

Vårt hotell låg i Kolymbia och i området fanns många olika hotell och butiker där man kunde köpa både mat och dryck. Men redan av de första kvällarna valde vi att sätta oss i en taxi och åka in till Rhodos stad för att få lite puls och äta middag på en restaurang vi fått tips om från hotellet. I den gamla delen innanför murarna var det som att komma in i ett varmt Visby, otroligt mysigt och genuint. Vi strosade runt och tittade i souvernirbutikerna innan vi så småningom hittade till vår restaurang. Att åka in till Rhodos stad med taxi gick smidigt så om ni skulle bo en bit bort så tveka inte att boka en taxi och testa. Priserna är betydligt bättre än här hemma även om det blev omkring tusen kronor tur och retur.

>>Atlantica Aegean Park<< har (som alla liknande hotell) en bufférestaurang där man kan äta så mycket man vill flera gånger om dagen. Barnen har en egen buffé och det finns möjlighet att samla klistermärken på en bricka för varje gång barnen testar något nytt. Det brukar uppmuntra till att inte bara äta pizza, pommes och glass.  När det inte är öppet i main buffé så finns en poolbar och en snacksrestaurang så du behöver aldrig vara hungrig. Utöver dessa finns även två konceptrestauranger, en grekisk taverna och en modern version av à la carte vid namn Green & Grill. Dessa restauranger får man besöka en gång per vecka och det ska ni passa på att göra om ni bor där. Det är precis som alltid i Grekland mycket mat så ät långsamt och låt middagen få ta sin tid.

Är du sugen på att varva ner lite så finns Thea’s Coffe Shop i anslutning till receptionen, där kan du slå dig ner och dricka en god kopp kaffe och läsa en tidning eller bok.

Under den här resan blev jag modig och ville testa att hyra en bil. Jag har aldrig kört bil utanför Sveriges gränser så det blev en ny upplevelse. Ni som åkt bil vid Medelhavet vet att många kör ganska fort och lite hetsigt men jag upplevde att Rhodostrafiken var lugn och metodisk. Hotellet hyrde ut bilar till mycket bra priser och du kunde lägga till både bak- och framåtvänd barnstol.

Vi fick många tips av er som följer oss vilket vi är otroligt tacksamma för, så nu tipsar vi vidare. Det första stoppet vi gjorde var Lindos stad som var otroligt mysigt. Små smala gränder med vacker grekisk arkitektur och massor av butiker att kika i. Efter alldeles för mycket shopping till barnen åkte vi några hundra meter mot >>St Paul’s Bay<< som många tipsat oss om. Det är en liten oas nere vid havet där du kan både sola och bada men även äta god mat. Vi valde att stanna där en halvdag och bara lata oss, men redan ett par dagar senare var vi tillbaka.

Ett annat tips vi valde att utforska var ett Aquarium i Faliraki som var jättelitet men Miriam tyckte det var så fint med alla fiskar och havsdjur. Mannen som drev det hade också ett projekt där han tog hand om skadade djur, bland annat en sköldpadda, som behövde vård och omsorg. När sköldpaddan senare mådde bättre släpptes han ut i havet igen för att förhoppningsvis klara sig själv. Ett stort problem är det skräp vi människor slänger i havet och många djur råkar få i sig plast eller annat som flyter omkring och  riskerar att dö av skadorna. Skärpning!

Snett emot Aquariet fanns en fin lokal restaurang som vi besökte spontant och åt en tidig middag. Här fick Miriam vara med och göra salladen som vi beställde och hade vi vetat hur stor en lokal grekisk sallad var så hade vi inte tagit varsin.

Som avslutning på dagen åkte vi till Jumbo som är det största butiken jag besökt på länge. Den är byggs som en enorm labyrint och självklart lyckades vi tappa bort Miriam vid ett tillfälle. Men här finns allt du kan tänka dig från leksaker till mat och hygien – ett måste!

Mot slutet av resan frågade hotellets Guest Relations Manager Katrina om våra tjejer ville följa med Köksmästaren och plocka färska örter och grönsaker i deras egen odling. Isåfall skulle de senare laga en god lunch på dessa råvaror nere vid havet precis vid vårat hotellrum, >>som ni säkert sett<< så svarade tjejerna ja.

I solskenet blev Miriam och Astrid små minikockar och hade så otroligt roligt tillsammans. Johan och jag stod där och log mot varandra och kände oss väldigt lyckligt lottade och bara njöt av livet.

Resan var bara en vecka men jag tycker att vi hann med mycket ändå. Mycket tack vare era tips och såklart även hotellet som hjälpte oss att undvika de värsta turistfällorna. Vi är otroligt nöjda med resan och med konceptet >>TUI Blue Village<< så lita på att vi snart är på väg igen.

2
27