Tack för ännu en sommar Gotland !

Tiden springer iväg och jag har ju helt glömt att skriva om vår vistelse på Gotland, eller öjn som de gärna kallar det. Den här gången valde vi att ta färjan för att få med oss bilen över.

Vår kompis >>Steffi<< har sommarhus i Tofta så vi behövde den för att kunna ta oss fram och tillbaka mellan Visby och hennes hus. Vi skulle komma en fredag, sista dagen av Almedalsveckan så vi var lite oroliga över hur det skulle bli med boende, men när vi skrev till >>Scandic Visby<< så trollade de fram ett rum åt oss. Vi har aldrig bott där tidigare men har hört att läget är perfekt nere vid färjeterminalen och med gångavstånd till muren. Jag vill rikta ett extra varmt tack till Moa som gjorde hela vistelsen extra bra med massor av tips och fin service.

Väl på plats parkerade vi bilen (det fanns gott om platser) och checkade in. Barnen började såklart direkt hoppa i sängarna och paxade sina platser. När det var klart och vi packat upp gick vi till hotellets restaurang >>Koggen<< och åt en god middag.

Som vanligt när vi reser har vi storslagna planer och tänker att vi ska lägga ett schema över allt vi vill se och uppleva – hur tror ni att det blir? Precis, allt faller redan första dagen. Just den här resan hade vi otur med vädret och blev lite begränsade av det. Vi hängde en hel del i Tofta och en sak vi hade lovat oss var att hinna med >>Tofta Beach House<< som är en supermysig restaurang nere vid havet.

När vi hade ätit oss mätta på den goda maten så gick vi ner till >>Hoppis<< som är ett lekland nere vid parkeringen. Vi har varit där tidigare och Miriam älskar det. Ska jag vara ärlig så tycker även jag att det är väldigt roligt.

En dag åkte vi med bilen till Ljugarn för att äta lunch på >>Bruna Dörren<< och kika på raukar. Vi parkerade bilen och gick en grusväg fram till havet och de vackra stenarna. Miriam hittade en fjäril som ville följa med henne på promenaden.

Avslutningsvis måste jag tipsa om >>Lindgården<< med dess otroliga miljöer och mat. När vi var där den här gången sov Astrid och vi fick ett bord under tak (tur det för det regnade massor) och vi hade en mysig middag med bara Miriam. Hit måste ni gå men se till att boka bord.

Vi hade verkligen en toppenvecka på Gotland, även om vädret inte var det bästa. Tack vare att Steffi bor där på somrarna kunde få henne som guide vilket gjorde att vi fick se en hel del små ställen som vi annars aldrig hade hittat. Allt ryms inte i det här inlägget men har ni frågor kommentera under inlägget så svarar vi direkt.

0
37

BETALT ANNONSSAMARBETE MED TUI Sverige

Tack Rhodos – läs om vår resa!

Alltså jag vet inte vart jag ska börja. Som ni vet så var vi ju på Rhodos i maj och det var min första gång på ön. Johan har varit där vid ett flertal tillfällen, men det var innan han träffade mig.

Vi bokade resan till via TUI och hoteller heter >>TUI Blue Village Atlantica Aegean Park<< för vi har alltid varit nöjda med dem. Ni som följer oss vet ju att vi varje jul de senaste åren åkt med dem till >>Bahia Feliz<< på Gran Canaria och haft magiska resor. Att resa med barn kan ha sina utmaningar men väljer man ett familjevänligt hotell så kommer det gå mycket lättare. Våra barn älskar Bamse och Miriam är såå glad över Bamseklubben där hon alltid hittar nya vänner. Flyget tog bara fyra timmar vilket sannerligen är en bonus med barn.

Från flygplatsen hade bli bokat en egen transfer något som kan verka onödigt när det går bussar till varje hotell, men väl framme är det lyxigt att slippa trängas med andra och bara sätta sig och åka direkt dit man ska. När vi kom fram till hotellet så blev vi skjutsade av en golfbil till vårt rum som låg en bit från receptionen. Vi hade valt ett så kallat ”swim up”-rum med en pool i direkt anslutning till vår uteplats.

Våra barn älskar att bada och vi tänkte att det skulle vara roligt för dem (och oss) att ha tillgång till pool hela tiden och slippa gå bort till de övriga. Det ska dock sägas att vi hängde där en hel del också och även på hotellet bredvid som hade eget vattenland.

Rummet var stort och luftigt med två sovrum, vilket underlättade för oss som alltid reder med mycket bagage. Astrid och Miriam sov i sitt rum och Johan och jag fick faktiskt många goda nätter med mycket sömn. Utöver sovrummen fanns två badrum, ett med dusch och ett med badkar.

Vårt hotell låg i Kolymbia och i området fanns många olika hotell och butiker där man kunde köpa både mat och dryck. Men redan av de första kvällarna valde vi att sätta oss i en taxi och åka in till Rhodos stad för att få lite puls och äta middag på en restaurang vi fått tips om från hotellet. I den gamla delen innanför murarna var det som att komma in i ett varmt Visby, otroligt mysigt och genuint. Vi strosade runt och tittade i souvernirbutikerna innan vi så småningom hittade till vår restaurang. Att åka in till Rhodos stad med taxi gick smidigt så om ni skulle bo en bit bort så tveka inte att boka en taxi och testa. Priserna är betydligt bättre än här hemma även om det blev omkring tusen kronor tur och retur.

>>Atlantica Aegean Park<< har (som alla liknande hotell) en bufférestaurang där man kan äta så mycket man vill flera gånger om dagen. Barnen har en egen buffé och det finns möjlighet att samla klistermärken på en bricka för varje gång barnen testar något nytt. Det brukar uppmuntra till att inte bara äta pizza, pommes och glass.  När det inte är öppet i main buffé så finns en poolbar och en snacksrestaurang så du behöver aldrig vara hungrig. Utöver dessa finns även två konceptrestauranger, en grekisk taverna och en modern version av à la carte vid namn Green & Grill. Dessa restauranger får man besöka en gång per vecka och det ska ni passa på att göra om ni bor där. Det är precis som alltid i Grekland mycket mat så ät långsamt och låt middagen få ta sin tid.

Är du sugen på att varva ner lite så finns Thea’s Coffe Shop i anslutning till receptionen, där kan du slå dig ner och dricka en god kopp kaffe och läsa en tidning eller bok.

Under den här resan blev jag modig och ville testa att hyra en bil. Jag har aldrig kört bil utanför Sveriges gränser så det blev en ny upplevelse. Ni som åkt bil vid Medelhavet vet att många kör ganska fort och lite hetsigt men jag upplevde att Rhodostrafiken var lugn och metodisk. Hotellet hyrde ut bilar till mycket bra priser och du kunde lägga till både bak- och framåtvänd barnstol.

Vi fick många tips av er som följer oss vilket vi är otroligt tacksamma för, så nu tipsar vi vidare. Det första stoppet vi gjorde var Lindos stad som var otroligt mysigt. Små smala gränder med vacker grekisk arkitektur och massor av butiker att kika i. Efter alldeles för mycket shopping till barnen åkte vi några hundra meter mot >>St Paul’s Bay<< som många tipsat oss om. Det är en liten oas nere vid havet där du kan både sola och bada men även äta god mat. Vi valde att stanna där en halvdag och bara lata oss, men redan ett par dagar senare var vi tillbaka.

Ett annat tips vi valde att utforska var ett Aquarium i Faliraki som var jättelitet men Miriam tyckte det var så fint med alla fiskar och havsdjur. Mannen som drev det hade också ett projekt där han tog hand om skadade djur, bland annat en sköldpadda, som behövde vård och omsorg. När sköldpaddan senare mådde bättre släpptes han ut i havet igen för att förhoppningsvis klara sig själv. Ett stort problem är det skräp vi människor slänger i havet och många djur råkar få i sig plast eller annat som flyter omkring och  riskerar att dö av skadorna. Skärpning!

Snett emot Aquariet fanns en fin lokal restaurang som vi besökte spontant och åt en tidig middag. Här fick Miriam vara med och göra salladen som vi beställde och hade vi vetat hur stor en lokal grekisk sallad var så hade vi inte tagit varsin.

Som avslutning på dagen åkte vi till Jumbo som är det största butiken jag besökt på länge. Den är byggs som en enorm labyrint och självklart lyckades vi tappa bort Miriam vid ett tillfälle. Men här finns allt du kan tänka dig från leksaker till mat och hygien – ett måste!

Mot slutet av resan frågade hotellets Guest Relations Manager Katrina om våra tjejer ville följa med Köksmästaren och plocka färska örter och grönsaker i deras egen odling. Isåfall skulle de senare laga en god lunch på dessa råvaror nere vid havet precis vid vårat hotellrum, >>som ni säkert sett<< så svarade tjejerna ja.

I solskenet blev Miriam och Astrid små minikockar och hade så otroligt roligt tillsammans. Johan och jag stod där och log mot varandra och kände oss väldigt lyckligt lottade och bara njöt av livet.

Resan var bara en vecka men jag tycker att vi hann med mycket ändå. Mycket tack vare era tips och såklart även hotellet som hjälpte oss att undvika de värsta turistfällorna. Vi är otroligt nöjda med resan och med konceptet >>TUI Blue Village<< så lita på att vi snart är på väg igen.

2
27

Häng med oss till NYC igen !!

Förra året var vi i NYC på Manhattan (ja det är viktigt att förtydliga) på vår första bröllopsresa (läs inlägget här). I år var det dags igen som vår första årsdag som gifta. Även i år flög vi med >>Finnair<< vilket är otroligt smidigt med bra flygtider och mycket bekväma flyg som tar en över Atlanten på ett mycket behagligt vis. Självklart blir det extra bekvämt i business class och det är faktiskt inte så dyrt som många tror.

Den här gången valde vi att bos på >>The Library Hotel<<, som vi gjorde 2016 när vi var där med mina föräldrar för att fira att pappa fyllde 60. Det är ett supermysigt hotell på Madinson Avenue korsningen 41 gatan, ett stenkast från vackra Grand Central Station. Därifrån har du gångavstånd till Central Park, Time Square och mycket annat som kan vara kul att se. De har en supermysig takterrass där du kan avnjuta en drick och deras barmeny med tilltugg och snacks.

Vi flög från Sverige vid lunch och efter en mellanlandning i Helsingfors flög vi vidare mot JFK och landade där på eftermiddagen. När du flyger bakåt sparar du massor av tid och det känns nästan som om tiden står still och att du är odödlig 😅. Väl framme valde vi att åka direkt till hotellet (viktigt här att du tar en gul taxibil och inte blir lurad av några privata skojare) för att checka in, duscha och gå ut på stan. Efter att vi insupit atmosfären så gick vi till >>Marriott Marquise<< där vi bodde förra året (och jag gjorde även det 2005) för att äta en snabb middag. Ingen lyx men med dagens priser känna allt som ett rån 😅💸.

Vi hade storslagna planer inför resan och ville planera så mycket som möjligt hemifrån och ha bokningar för de flesta måltider men väl framme hade vi absolut ingenting bokat. Förra året åt vi lunch på The Boat House och när vi skulle boka i år så visade det sig att de hade bommat igen. Vi fick ingen förklaring men så var det. Vi gick ändå till Central Park i solskenet och hittade tillbaka till en favorit från förra året, Le Pain Quotidien. Här finns supergod lunch/brunch som du kan äta på fler ställen eftersom det är en kedja. För att inte inlägget ska bli för långt så tipsar jag här om fler ställen vi besökt för mat, dryck eller upplevelser.

Luncher: 

The Little Owl, När vi bokade en lunch här hade ingen av oss en aning om att stället figurerade i Vänner. Det var folk överallt som var där för att fotografera byggnaden och restaurangen. Om vi var 30 stycken som var där för att äta så var det iallafall tio gånger så många som stod utanför med sina telefoner för att ta en minnesbild av stället.

maten var god men egentligen inget särskilt. Stämningen och den mysiga uteserveringen gjorde allt.

Bryant Park, Här finns flera mysiga små oaser och sista dagen innan vi skulle flyga hem valde vi att sätta upp och äta en lättare lunch och dricka ett glas vin.

SAKS Fifth Avenue, Varje gång vi är här vill jag shoppa och luncha på SAKS. De har allt du kan tänka dig och lite till. I år var jag på jakt efter ett par nya Alexander McQueen sneakers som jag visste skulle finnas där. På nionde våningen fins L’Avenue som är en lyxig upplevelse och när vi var där så åt vi några mindre rätter och drack några glas vin och innan dricksen skulle betalas var notan redan över 2 000 kr 🙈💸. Har du en mer väl tilltagen budget för shopping och lyx är varuhus och gallerior otroligt härliga ställen att hänga på.

Middagar: 

RH Rooftop Restaurant, en mysigt restaurant som ligger inne i en möbelaffär där du tar hissen upp till deras övre våning.

TAO Downtown, en härlig asiatisk upplevelse i ett stort dining room en trappa ner.

Maten och drinkarna är helt otroliga och servicen är också på en hög nivå. Ett måste för alla som uppskattar sushi, och andra klassiska rätter men vågar en twist. Här betalar du 20 USD som en bokningsavgift och garanti för att du kommer till din bokning. Så populärt är stället.

Balthazar NYC, I hjärtat av SoHo finns Balthazar som är et mycket populärt ställe med god mat och härliga lokaler. Det känns lite old style men med en modern nisch.

LAVO Italian Restaurant, en supermysig och härlig italiensk restaurant som vi fick tips om och nu vill tipsa vidare. Deras signaturrätt är köttbullar i sann italiensk stil.

Le Baratin, Här är ännu en tips som var mycket lyckat. Vi satt på deras uteserverering i kvällssolen och njöt av en riktigt god måltid. Personalen var fransktalande och hade charmig brytning och var mycket mån om att vi skulle ha det bra. Mot slutet av kvällen när vi skulle vandra vidare var det stor kram med servitriserna så då förstår ni hur trevligt vi hade.

Upplevelser: 

Ni måste strosa runt i Central Park, det är verkligen ett måste. Vandra runt ”The Lake” titta på ”Cherry Hill Fountain” och bara insup denna historiska plats du sett i såå många filmer och serier.

Vi tog en båttur ut på Hudsonfloden för att se Manhattan utifrån vilket var en otrolig upplevelse. Solen stod högt och vi hade en underbar tur under 90 minuter. Vi bokade den som heter ”Manhattan: Stadens skyline & Frihetsgudinnan på båtutflykt”. Ombord bjöds man på ett glas vin och sen kunde du köpa tilltugg och snacks.

Gillar ni kaffedrycker så är det ett måste att ni tar er till Chelsea och Starbucks Reserve på 9th Avenue som är en maxad upplevelse. Inne i den stora lokalen i tre våningar finns allt du kan tänka dig inklusive en bar längst upp där du efter klockan 11.00 kan lyxa till det med en drink till din bakelse. Du kan även köpa med dina favoritbönor hem och fortsätta upplevelsen.

Det här är ingen rolig upplevelse men det är ett måste att nämna, drickskulturen. Du förväntas dricks vart du än går och vad du än gör. Oftast får du tre förslag på hur mycket som är rimligt. Se kvittot här nedan. Lämnar du mindre än det lägsta förslaget kommer personalen att konfrontera dig (ja det hände Johan en gång) och fråga vad som inte vad till belåtenhet. För att undvika detta så är det lika bra att ta seden dit man kommer och bara betala och se glad ut.

Ska ni åka till NYC så tveka inte att höra av er. Jag har så otroligt mycket mer än jag kan få ner i detta inlägg. Hoppas ni gillade och att ni tyckte om att följa våra uppdateringar på plats.

8
36