BETALT ANNONSSAMARBETE MED Olika Förlag

PRIDE-erbjudande på vår bok!

Många har skrivit under året och bett oss säga till när det är bra pris på vår bok ”Miriam och den magiska tröjan”. Just nu är det just det och då passar vi på att tipsa. Under förlagets PRIDE-kampanj så kostar den endast 111 kronor. >>Ni hittar den här<<!!

Här ser ni en underbar illustration av Bettina Johansson som ska illustrera hur det kan se ut på en helt vanlig förskola där det finns barn som älskar lek, bus, glass och regnbågar såklart!

0
5

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Familjens Jurist

Först var det bara vi…

Från början var det bara Johan och jag men den 5 juli 2018 blev vi tre, då kom Miriam in i våra liv och vi blev en familj. Jag kommer aldrig glömma första gången vi träffade henne och vi förstod att vi skulle bli pappor. Det var både oron att inte räcka till som förälder men också över sättet vi blev föräldrar på. Som jag tror att alla vet så började vi som familjehem åt Miriam som kom till oss när hon var 11 månader.

Under några år var det bara vi tre och livet var helt fantastiskt. Miriam skänkte oss all den glädje man kan tänka sig men sen en dag blev vi kontaktade av en mamma som skrev att hon inte kunde behålla sin lilla bebis på sex månader. En månad efter att vi träffade henne flyttade lilla Astrid in. Att vi fick möjligheten att uppleva att bli föräldrar igen genom Astrid är nästan ett mirakel. Familjen blev genom henne fulltalig!

Nu när vår familj är komplett kan vi fokusera på att strukturera upp vårt liv och förbereda för framtiden, det är här >>Familjens Jurist<< kommer in i bilden. Som föräldrar till icke-biologiska barn är det viktigt att se över juridiken så att de finns med i testamenten och andra dokument som är bra att ha i ordning. Placerade barn ärver aldrig sina nya föräldrar, inte ens om du blir särskild förordnad vårdnadshavare. Den juridiska relationen till biologiska föräldrar är ”starkare”, vilket är helt galet om ni frågar mig. För att säkerställa att Miriam och Astrid blev våra arvingar så upprättade vi ett testamente där vi skrev in dem båda. Detta tog vi tag i precis innan vi skulle gifta oss förra året.

>Familjens Jurist<< har ett stort barnfokus, vilket vi också pratat om i podden, men det är viktigt att understryka att barn ibland kan falla mellan stolarna i juridiken. Det vi vuxna gör med- eller omedvetet, påverkar alltid våra barn. Det är viktigt att vi vuxna läser på och kan se till att vi planerar för vår framtiden, för våra älskade barns skull. 

>>Läs mer här<<  där ni kan hitta både bra information och gör-det-själv-dokument redo att användas och skrivas ut.

0
19

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Familjens Jurist

Vår första bröllopsdag!!!

Ja ni läste rätt, vi har nu varit gifta i ett helt år!! Tänk så fort det har gått men ändå så mycket vi har hunnit med. Egentligen ser vårt liv ut precis som innan giftermålet förutom den juridiska biten som vi satte oss ner med innan själva bröllopet. Det är lika viktigt att ta kontroll över sin juridik som sin ekonomi och för att underlätta och bena ut har vi under våren ett samarbete med >>Familjens Jurist<<.

Här fokuserar vi på att lyfta fram vikten av att ha koll på sin juridik för att slippa otrevliga överraskningar vid exempelvis skilsmässa, separation eller dödsfall – när livet tar oväntade vändningar helt enkelt. Många tycker att juridik är svårt och väljer då att blunda lite för saker som bokstavligen kan stå oss dyrt längre fram. Men det behöver inte vara så och här ska jag berätta lite kort om vad som kan vara bra att veta när det kommer till just äktenskap:

  • Prata igenom vad ni som par tycker är viktigt för er nu när ni älskar varandra. Beslut fattas bäst tillsammans och i samförstånd.
  • Dokumentera detta i ett äktenskapsförord. Här styr ni vad i ert äktenskap som ska vara enskild egendom och inte ingå i en bodelning vid en eventuell skilsmässa.
  • Signera och registrera hos Skatteverket, annars är det inte giltigt.

  Andra saker som kan vara bra att fundera kring är:

  • Framtidsfullmakt är något som många glömmer eller inte ens känner till. Det är ett dokument som ger någon rätten att företräda dig vid den händelse du inte kan själv. Det kan vara om du blivit sjuk eller allvarligt skadad men fortfarande är i livet. Då kan det vara bra att ha någon som kan se till att du fortfarande kan fatta juridiska och ekonomiska beslut. Vanligtvis är detta en. make/make eller annan nära anhörig.
  • Sen har vi testamente som är superviktigt. Så länge du är i livet bestämmer du själv över din egendom och tillgångar men den rätten försvinner i samma stund du sluter dina ögon för sista gången. I ditt testamente reglerar du vad som ska hända med din egendom den dagen du går bort. Ett testamente ska ses som ett levande dokument som kan ändras hur många gånger som helst så länge du är i livet och har någon som bevittnar din signatur. Många missar detta vilket är väldigt synd då det inte går att ändra retroaktivt.

Känner du dig lite vilsen i alla termer rekommenderar vi att ni besöker >>Familjens Jurist<< och bokar tid med en jurist eller kikar på deras enkla gör-det-själv-tjänster. Tveka inte att ställa frågor om du är det minsta osäker!

0
31