Häng med oss till NYC igen !!

Förra året var vi i NYC på Manhattan (ja det är viktigt att förtydliga) på vår första bröllopsresa (läs inlägget här). I år var det dags igen som vår första årsdag som gifta. Även i år flög vi med >>Finnair<< vilket är otroligt smidigt med bra flygtider och mycket bekväma flyg som tar en över Atlanten på ett mycket behagligt vis. Självklart blir det extra bekvämt i business class och det är faktiskt inte så dyrt som många tror.

Den här gången valde vi att bos på >>The Library Hotel<<, som vi gjorde 2016 när vi var där med mina föräldrar för att fira att pappa fyllde 60. Det är ett supermysigt hotell på Madinson Avenue korsningen 41 gatan, ett stenkast från vackra Grand Central Station. Därifrån har du gångavstånd till Central Park, Time Square och mycket annat som kan vara kul att se. De har en supermysig takterrass där du kan avnjuta en drick och deras barmeny med tilltugg och snacks.

Vi flög från Sverige vid lunch och efter en mellanlandning i Helsingfors flög vi vidare mot JFK och landade där på eftermiddagen. När du flyger bakåt sparar du massor av tid och det känns nästan som om tiden står still och att du är odödlig 😅. Väl framme valde vi att åka direkt till hotellet (viktigt här att du tar en gul taxibil och inte blir lurad av några privata skojare) för att checka in, duscha och gå ut på stan. Efter att vi insupit atmosfären så gick vi till >>Marriott Marquise<< där vi bodde förra året (och jag gjorde även det 2005) för att äta en snabb middag. Ingen lyx men med dagens priser känna allt som ett rån 😅💸.

Vi hade storslagna planer inför resan och ville planera så mycket som möjligt hemifrån och ha bokningar för de flesta måltider men väl framme hade vi absolut ingenting bokat. Förra året åt vi lunch på The Boat House och när vi skulle boka i år så visade det sig att de hade bommat igen. Vi fick ingen förklaring men så var det. Vi gick ändå till Central Park i solskenet och hittade tillbaka till en favorit från förra året, Le Pain Quotidien. Här finns supergod lunch/brunch som du kan äta på fler ställen eftersom det är en kedja. För att inte inlägget ska bli för långt så tipsar jag här om fler ställen vi besökt för mat, dryck eller upplevelser.

Luncher: 

The Little Owl, När vi bokade en lunch här hade ingen av oss en aning om att stället figurerade i Vänner. Det var folk överallt som var där för att fotografera byggnaden och restaurangen. Om vi var 30 stycken som var där för att äta så var det iallafall tio gånger så många som stod utanför med sina telefoner för att ta en minnesbild av stället.

maten var god men egentligen inget särskilt. Stämningen och den mysiga uteserveringen gjorde allt.

Bryant Park, Här finns flera mysiga små oaser och sista dagen innan vi skulle flyga hem valde vi att sätta upp och äta en lättare lunch och dricka ett glas vin.

SAKS Fifth Avenue, Varje gång vi är här vill jag shoppa och luncha på SAKS. De har allt du kan tänka dig och lite till. I år var jag på jakt efter ett par nya Alexander McQueen sneakers som jag visste skulle finnas där. På nionde våningen fins L’Avenue som är en lyxig upplevelse och när vi var där så åt vi några mindre rätter och drack några glas vin och innan dricksen skulle betalas var notan redan över 2 000 kr 🙈💸. Har du en mer väl tilltagen budget för shopping och lyx är varuhus och gallerior otroligt härliga ställen att hänga på.

Middagar: 

RH Rooftop Restaurant, en mysigt restaurant som ligger inne i en möbelaffär där du tar hissen upp till deras övre våning.

TAO Downtown, en härlig asiatisk upplevelse i ett stort dining room en trappa ner.

Maten och drinkarna är helt otroliga och servicen är också på en hög nivå. Ett måste för alla som uppskattar sushi, och andra klassiska rätter men vågar en twist. Här betalar du 20 USD som en bokningsavgift och garanti för att du kommer till din bokning. Så populärt är stället.

Balthazar NYC, I hjärtat av SoHo finns Balthazar som är et mycket populärt ställe med god mat och härliga lokaler. Det känns lite old style men med en modern nisch.

LAVO Italian Restaurant, en supermysig och härlig italiensk restaurant som vi fick tips om och nu vill tipsa vidare. Deras signaturrätt är köttbullar i sann italiensk stil.

Le Baratin, Här är ännu en tips som var mycket lyckat. Vi satt på deras uteserverering i kvällssolen och njöt av en riktigt god måltid. Personalen var fransktalande och hade charmig brytning och var mycket mån om att vi skulle ha det bra. Mot slutet av kvällen när vi skulle vandra vidare var det stor kram med servitriserna så då förstår ni hur trevligt vi hade.

Upplevelser: 

Ni måste strosa runt i Central Park, det är verkligen ett måste. Vandra runt ”The Lake” titta på ”Cherry Hill Fountain” och bara insup denna historiska plats du sett i såå många filmer och serier.

Vi tog en båttur ut på Hudsonfloden för att se Manhattan utifrån vilket var en otrolig upplevelse. Solen stod högt och vi hade en underbar tur under 90 minuter. Vi bokade den som heter ”Manhattan: Stadens skyline & Frihetsgudinnan på båtutflykt”. Ombord bjöds man på ett glas vin och sen kunde du köpa tilltugg och snacks.

Gillar ni kaffedrycker så är det ett måste att ni tar er till Chelsea och Starbucks Reserve på 9th Avenue som är en maxad upplevelse. Inne i den stora lokalen i tre våningar finns allt du kan tänka dig inklusive en bar längst upp där du efter klockan 11.00 kan lyxa till det med en drink till din bakelse. Du kan även köpa med dina favoritbönor hem och fortsätta upplevelsen.

Det här är ingen rolig upplevelse men det är ett måste att nämna, drickskulturen. Du förväntas dricks vart du än går och vad du än gör. Oftast får du tre förslag på hur mycket som är rimligt. Se kvittot här nedan. Lämnar du mindre än det lägsta förslaget kommer personalen att konfrontera dig (ja det hände Johan en gång) och fråga vad som inte vad till belåtenhet. För att undvika detta så är det lika bra att ta seden dit man kommer och bara betala och se glad ut.

Ska ni åka till NYC så tveka inte att höra av er. Jag har så otroligt mycket mer än jag kan få ner i detta inlägg. Hoppas ni gillade och att ni tyckte om att följa våra uppdateringar på plats.

8
36

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Olika Förlag

PRIDE-erbjudande på vår bok!

Många har skrivit under året och bett oss säga till när det är bra pris på vår bok ”Miriam och den magiska tröjan”. Just nu är det just det och då passar vi på att tipsa. Under förlagets PRIDE-kampanj så kostar den endast 111 kronor. >>Ni hittar den här<<!!

Här ser ni en underbar illustration av Bettina Johansson som ska illustrera hur det kan se ut på en helt vanlig förskola där det finns barn som älskar lek, bus, glass och regnbågar såklart!

0
5

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Familjens Jurist

Först var det bara vi…

Från början var det bara Johan och jag men den 5 juli 2018 blev vi tre, då kom Miriam in i våra liv och vi blev en familj. Jag kommer aldrig glömma första gången vi träffade henne och vi förstod att vi skulle bli pappor. Det var både oron att inte räcka till som förälder men också över sättet vi blev föräldrar på. Som jag tror att alla vet så började vi som familjehem åt Miriam som kom till oss när hon var 11 månader.

Under några år var det bara vi tre och livet var helt fantastiskt. Miriam skänkte oss all den glädje man kan tänka sig men sen en dag blev vi kontaktade av en mamma som skrev att hon inte kunde behålla sin lilla bebis på sex månader. En månad efter att vi träffade henne flyttade lilla Astrid in. Att vi fick möjligheten att uppleva att bli föräldrar igen genom Astrid är nästan ett mirakel. Familjen blev genom henne fulltalig!

Nu när vår familj är komplett kan vi fokusera på att strukturera upp vårt liv och förbereda för framtiden, det är här >>Familjens Jurist<< kommer in i bilden. Som föräldrar till icke-biologiska barn är det viktigt att se över juridiken så att de finns med i testamenten och andra dokument som är bra att ha i ordning. Placerade barn ärver aldrig sina nya föräldrar, inte ens om du blir särskild förordnad vårdnadshavare. Den juridiska relationen till biologiska föräldrar är ”starkare”, vilket är helt galet om ni frågar mig. För att säkerställa att Miriam och Astrid blev våra arvingar så upprättade vi ett testamente där vi skrev in dem båda. Detta tog vi tag i precis innan vi skulle gifta oss förra året.

>Familjens Jurist<< har ett stort barnfokus, vilket vi också pratat om i podden, men det är viktigt att understryka att barn ibland kan falla mellan stolarna i juridiken. Det vi vuxna gör med- eller omedvetet, påverkar alltid våra barn. Det är viktigt att vi vuxna läser på och kan se till att vi planerar för vår framtiden, för våra älskade barns skull. 

>>Läs mer här<<  där ni kan hitta både bra information och gör-det-själv-dokument redo att användas och skrivas ut.

0
19