BETALT ANNONSSAMARBETE MED Familjens Jurist

Först var det bara vi…

Från början var det bara Johan och jag men den 5 juli 2018 blev vi tre, då kom Miriam in i våra liv och vi blev en familj. Jag kommer aldrig glömma första gången vi träffade henne och vi förstod att vi skulle bli pappor. Det var både oron att inte räcka till som förälder men också över sättet vi blev föräldrar på. Som jag tror att alla vet så började vi som familjehem åt Miriam som kom till oss när hon var 11 månader.

Under några år var det bara vi tre och livet var helt fantastiskt. Miriam skänkte oss all den glädje man kan tänka sig men sen en dag blev vi kontaktade av en mamma som skrev att hon inte kunde behålla sin lilla bebis på sex månader. En månad efter att vi träffade henne flyttade lilla Astrid in. Att vi fick möjligheten att uppleva att bli föräldrar igen genom Astrid är nästan ett mirakel. Familjen blev genom henne fulltalig!

Nu när vår familj är komplett kan vi fokusera på att strukturera upp vårt liv och förbereda för framtiden, det är här >>Familjens Jurist<< kommer in i bilden. Som föräldrar till icke-biologiska barn är det viktigt att se över juridiken så att de finns med i testamenten och andra dokument som är bra att ha i ordning. Placerade barn ärver aldrig sina nya föräldrar, inte ens om du blir särskild förordnad vårdnadshavare. Den juridiska relationen till biologiska föräldrar är ”starkare”, vilket är helt galet om ni frågar mig. För att säkerställa att Miriam och Astrid blev våra arvingar så upprättade vi ett testamente där vi skrev in dem båda. Detta tog vi tag i precis innan vi skulle gifta oss förra året.

>Familjens Jurist<< har ett stort barnfokus, vilket vi också pratat om i podden, men det är viktigt att understryka att barn ibland kan falla mellan stolarna i juridiken. Det vi vuxna gör med- eller omedvetet, påverkar alltid våra barn. Det är viktigt att vi vuxna läser på och kan se till att vi planerar för vår framtiden, för våra älskade barns skull. 

>>Läs mer här<<  där ni kan hitta både bra information och gör-det-själv-dokument redo att användas och skrivas ut.