BETALT ANNONSSAMARBETE MED Familjens Jurist

Vår första bröllopsdag!!!

Ja ni läste rätt, vi har nu varit gifta i ett helt år!! Tänk så fort det har gått men ändå så mycket vi har hunnit med. Egentligen ser vårt liv ut precis som innan giftermålet förutom den juridiska biten som vi satte oss ner med innan själva bröllopet. Det är lika viktigt att ta kontroll över sin juridik som sin ekonomi och för att underlätta och bena ut har vi under våren ett samarbete med >>Familjens Jurist<<.

Här fokuserar vi på att lyfta fram vikten av att ha koll på sin juridik för att slippa otrevliga överraskningar vid exempelvis skilsmässa, separation eller dödsfall – när livet tar oväntade vändningar helt enkelt. Många tycker att juridik är svårt och väljer då att blunda lite för saker som bokstavligen kan stå oss dyrt längre fram. Men det behöver inte vara så och här ska jag berätta lite kort om vad som kan vara bra att veta när det kommer till just äktenskap:

  • Prata igenom vad ni som par tycker är viktigt för er nu när ni älskar varandra. Beslut fattas bäst tillsammans och i samförstånd.
  • Dokumentera detta i ett äktenskapsförord. Här styr ni vad i ert äktenskap som ska vara enskild egendom och inte ingå i en bodelning vid en eventuell skilsmässa.
  • Signera och registrera hos Skatteverket, annars är det inte giltigt.

  Andra saker som kan vara bra att fundera kring är:

  • Framtidsfullmakt är något som många glömmer eller inte ens känner till. Det är ett dokument som ger någon rätten att företräda dig vid den händelse du inte kan själv. Det kan vara om du blivit sjuk eller allvarligt skadad men fortfarande är i livet. Då kan det vara bra att ha någon som kan se till att du fortfarande kan fatta juridiska och ekonomiska beslut. Vanligtvis är detta en. make/make eller annan nära anhörig.
  • Sen har vi testamente som är superviktigt. Så länge du är i livet bestämmer du själv över din egendom och tillgångar men den rätten försvinner i samma stund du sluter dina ögon för sista gången. I ditt testamente reglerar du vad som ska hända med din egendom den dagen du går bort. Ett testamente ska ses som ett levande dokument som kan ändras hur många gånger som helst så länge du är i livet och har någon som bevittnar din signatur. Många missar detta vilket är väldigt synd då det inte går att ändra retroaktivt.

Känner du dig lite vilsen i alla termer rekommenderar vi att ni besöker >>Familjens Jurist<< och bokar tid med en jurist eller kikar på deras enkla gör-det-själv-tjänster. Tveka inte att ställa frågor om du är det minsta osäker!

0
31

Vab + fotografering = Kaos

Idag så har vi Astrid hemma för hon är sänkt och har lite feber. Jag kikade i min kalender och såg att vi det här året har haft 18 vab-dagar än så länge vilket ändå är en hel del. Då har jag inte räknat med idag eller de dagar som eventuellt kommer resten av veckan. Man brukar ju säga att februari kallas vabruari men i år tycker jag nästan att mars har varit värre. Hur många dagar har ni varit hemma (om ni har barn) och håller ni med om att det varit värre i år än tidigare? Kanske beror det på att vi åren 2020-2021 mest var hemma hela tiden pga pandemin och nu är vi mer känsliga för infektioner och virus än vi var tidigare? Vad tror ni?

Senare idag ska vi fota ett kommande projekt (hur det nu ska gå med Astrid) som jag är så spänd på att få visa er. I samband med det kommer vi även göra en intervju och det är alltid roligt. Jag önskar er en underbar fortsättning på den här dagen.

7
49

Inlägget innehåller annonslänkar

Hur mycket hår tappar du??

Hur mycket hår tappar du en vanlig vecka? Många går på riktigt runt och är oroade över hur mycket hår som släpper från huvudet varje dag. Men 2023 gäller det, det är nu vi tar hand om vårt hår på riktigt. För att kunna göra det måste vi börja med hårbotten. Fler och fler hakar på trenden som går ut på att behandla hårbotten på samma sätt som huden i ansiktet. Många gravida kvinnor har också upplevt en försämrad kvalitet på håret och till och med håravfall men oroa er inte, det finns hjälp att få.

Om du också längtar efter tjockare, friskare och fylligare hår, gör då som vi och upptäck >>Nioxins<< fantastiska produkter som ser till att hårbotten hålls ren och frisk. Det ger håret optimala förutsättningar för att växa ut starkt och vackert samtidigt som produkterna skyddar hårets längder från att gå av och skadas.

Lättast är att köpa >>Nioxins<< färdiga kit som gör det enkelt att ta hand om hår och hårbotten på samma gång. Hela 9 av 10 upplever att håret känns tjockare och fylligare redan inom 30 dagar. Johan och jag har av naturen olika kvalitéer och behöver därför välja olika produkter. Här ser ni hur ni ska tänka när ni väljer rätt kit:

Kit 1 – För naturligt ofärgat hår.
Kit 2 – För naturligt ofärgat hår som tappar mer hårstrån än vanligt.
Kit 3 –  För färgat hår (skyddar färgen från att blekna)
Kit 4 – För färgat hår (skyddar färgen från att blekna) som tappar mer hårstrån än vanligt
Kit 5 – För keramiskt behandlat hår (blekt eller permanentat) / Obehandlat hår för extra mjuk känsla.
Kit 6 – För keramiskt behandlat hår (blekt eller permanentat) som tappar mer hårstrån än vanligt / Obehandlat hår för extra mjuk känsla.

På Instagram finns en >>video<< där vi visar hur Johan besökte deras hårstudion och fick en genomgång av produkterna utifrån hans behov och hårtyp.

0
17