ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Familjens Jurist

Vår första bröllopsdag!!!

/

Ja ni läste rätt, vi har nu varit gifta i ett helt år!! Tänk så fort det har gått men ändå så mycket vi har hunnit med. Egentligen ser vårt liv ut precis som innan giftermålet förutom den juridiska biten som vi satte oss ner med innan själva bröllopet. Det är lika viktigt att ta kontroll över sin juridik som sin ekonomi och för att underlätta och bena ut har vi under våren ett samarbete med >>Familjens Jurist<<.

Här fokuserar vi på att lyfta fram vikten av att ha koll på sin juridik för att slippa otrevliga överraskningar vid exempelvis skilsmässa, separation eller dödsfall – när livet tar oväntade vändningar helt enkelt. Många tycker att juridik är svårt och väljer då att blunda lite för saker som bokstavligen kan stå oss dyrt längre fram. Men det behöver inte vara så och här ska jag berätta lite kort om vad som kan vara bra att veta när det kommer till just äktenskap:

  • Prata igenom vad ni som par tycker är viktigt för er nu när ni älskar varandra. Beslut fattas bäst tillsammans och i samförstånd.
  • Dokumentera detta i ett äktenskapsförord. Här styr ni vad i ert äktenskap som ska vara enskild egendom och inte ingå i en bodelning vid en eventuell skilsmässa.
  • Signera och registrera hos Skatteverket, annars är det inte giltigt.

  Andra saker som kan vara bra att fundera kring är:

  • Framtidsfullmakt är något som många glömmer eller inte ens känner till. Det är ett dokument som ger någon rätten att företräda dig vid den händelse du inte kan själv. Det kan vara om du blivit sjuk eller allvarligt skadad men fortfarande är i livet. Då kan det vara bra att ha någon som kan se till att du fortfarande kan fatta juridiska och ekonomiska beslut. Vanligtvis är detta en. make/make eller annan nära anhörig.
  • Sen har vi testamente som är superviktigt. Så länge du är i livet bestämmer du själv över din egendom och tillgångar men den rätten försvinner i samma stund du sluter dina ögon för sista gången. I ditt testamente reglerar du vad som ska hända med din egendom den dagen du går bort. Ett testamente ska ses som ett levande dokument som kan ändras hur många gånger som helst så länge du är i livet och har någon som bevittnar din signatur. Många missar detta vilket är väldigt synd då det inte går att ändra retroaktivt.

Känner du dig lite vilsen i alla termer rekommenderar vi att ni besöker >>Familjens Jurist<< och bokar tid med en jurist eller kikar på deras enkla gör-det-själv-tjänster. Tveka inte att ställa frågor om du är det minsta osäker!

0

Följ oss på Instagram!

@pappapappadotter
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00