Tack för en underbar resa!!

Som ni redan vet var vi ju på exakt samma ställe i år som förra året och det måste ju anses som ett gott betyg. Jag skrev ett utförligt inlägg om resan då och det >>hittar ni här<<. Inlägget som kommer här kommer fokusera på det vi upplevt i år så varning för att viss upprepning kan förekomma.

Anledningen till att vi bokade ännu en resa till Gran Canaria och Bahia Feliz är dels att flygtiden är behaglig, sex timmar dit och knappa fem timmar hem. Astrid är ju inte två år än och får därför ingen egen flygstol. Att ha henne i knät är svårt eftersom hon är väldigt livlig och vill sällan eller aldrig sitta still. Den andra avgörande anledningen är barnklubbarna. Miriam vill väldigt gärna leka med kompisar på semestern och eftersom vi åkte utan sällskap så var det något hon efterfrågade. Just i Bahia Feliz har TUI också Baby Club vilket inte finns överallt och vi tänkte att även Astrid kunde testa några timmar då och då. Det visade sig att hon älskade det lika mycket som Miriam och lärde sig till och med säga Baby Club och visade tydligt att hon ville dit.

Förra året bodde vi på det stora hotellet i mitten, Orquidea. Vi var mycket nöjda och hade absolut kunnat ta det även i år men ville testa något nytt i allt det gamla. Ett stenkast till vänster finns två andra hotell men som ändå tillhör området, Las Pitas och Tres Vidas. Där bor du mer avskilt, i lägenheter med uteplats. Du har fortfarande tillgång till allt som Orquidea har att erbjuda men bor inte i de klassiska hotellrummen.

Oavsett vart du bor så behöver du ladda ner Blue-appen för att få ut maximalt av resan. Där ser du schemat över dagarna samt bokar in dig på måltider och aktiviteter. Bamseklubben och 611klubben tenderar att bli fulla så där är det viktigt att man är noga med att bok för att säkra sin plats. Dessa ingår i priset. Däremot så kostar Baby Club extra och där vill jag tipsa om att boka in några tillfällen resan i samband med att ni betalar för resan hemifrån. Det gjorde vi och jag tror att du får ett bättre pris då, annars kostar det mellan €12-20 på plats beroende på om det är dag- eller kvällspass. Kvällspassen kostar även för de äldre barnen och är omåttligt populära då barnen får ha disco och äter snacks. Sen får de med sig en godispåse hem lagom till showen börjar inne på stora scenen. Teamet som unerhöll i år ser ni här och de var otroligt duktiga och de flesta av showerna är välproducerade. De upprepas varannan vecka så är du där mer än fjorton dagar kommer du få se samma två gånger.

Många av er har frågat om Bahia Feliz även passar för tonåringar och svaret är ja. De har alltid aktiviteter anpassade för dem där du behöver vara 14 eller 16 år för att få vara med. Utöver det finns det möjlighet för ungdomar att träffas och hänga på andra platser. Bor man i Tres Vidas får man även låna Playstation till lägenheten om man har någon i familjen som vill spela.

På andra sidan poolen ner mot stranden finns ett café och en taverna som ni inte får missa. Theas Coffe Shop serverar juicer, varma drycker och bakverk nästan hela dagen. Det ingår inte i all inclusive-paketet men du får en fin rabatt. På kvällarna kan du äta middag (med underhållning) på tavernan och ha utsikt mot havet. Du kan äta gott och samtidigt höra vågorna slå in mot stranden.

Utanför hotellet finns inte jättemycket att hitta på. Det lilla torget tvärsöver gatan är egentligen allt. Där finns fyra restauranger, tre lokala och en kinesisk. Här inne leker barnen med varandra oavsett ålder och språk. Oavsett vilken av restaurangerna ni sitter på så har ni god uppsyn över torget och allt som händer där.

I år valde vi att anlita en av hotellets fotografer, >>Ana<<, för att ta bilder på familjen. Till jul så tog vi på och runt området för att se hur det skulle fungera med barnen. Allt gick super så vi valde att inför nyår åka taxi till Maspalomas och öknen där för att ta bilder i en annan miljö. Det här kan jag varmt rekommendera. Det är 10 – 15 minuter i en taxi (buss finns) och vips känns det som om du rest till en annan värld.

Vi har haft en helt otrolig resa och jag kommer gärna tillbaka. Johan tycker dock att vi borde testa något annat till nästa år men jag ska nog se om jag inte kan tjata till mig en tredje jul i Bahia Feliz.

5
46

Resetips för barnfamiljer !!

Hej på er!

En följare skrev och bad oss be er andra om bra tips på hur man bäst reser med barn, både ombord på ett flygplan men även vad som är bra att packa med. Självklart fixade vi det och här kommer utvalda tips bland allt som kom in. Ni får zooma in på skärmen och spara ner de tipsen som passar er. Trevlig resa ☀️

1
18

Inlägget innehåller annonslänkar

Bästa tipset för friskt hår !!

Nyligen var jag och Miriam hos Bobby för att klippa hennes toppar. I samband med besöker fick vi med oss >>Multi Repair Schampo och balsam<< samt >>borste och balsamspray<< hem för att kunna underhålla håret. De två sistnämnda finns i >>Ellas Hjältar-paketet<< , där 10 kr för varje sålt paket går till deras arbete. Det absolut bästa du kan göra för ditt hår är att använda bra produkter och toppa ofta och lite.

Hos Bobbys.se finns alltid >>fina paket<< att köpa där du får ett bra pris på två eller flera produkter. Just nu får ni dessutom 20 % rabatt med vår kod pappapappadotter och den gäller i 48 timmar från att detta inlägg publiceras.

I vår story på >>Instagram<< berättar jag lite mer om de olika paketen som finns och i vårt flöde ser ni en video från Miriams besök hos Bobby. Passa på att köpa fina julklappar till er själva eller någon ni tycker om. God jul önskar vi och >>Bobbys Hair Care<<.

Rabattkod

1
20