ANNONS
Integritet på Tailsweep

Så här slutade Miriam med napp !!

/

Många av er skriver och frågar om vi har tips på hur barn kan sluta med napp. Vi har egentligen inga egna tips men jag skrev ett inlägg om detta för ett par år sedan och i kommentarerna finns tips, >>läs här<<.

Men jag kan berätta om när Miriam slutade med napp vilket är bara knappt ett år sedan. Hon älskade sin napp och hade svårt att slita sig från den, det blev verkligen en trygghet. Hon skämdes inte heller för att ha den framför vänner så det hjälpte ju knappast att säga att hon var för gammal och att ingen annan hade napp.

Men i vintras var vi hos Aqua Dental för att kolla allas tänder, ja inte Astrids som bara hade en handfull. Vi fick träffa deras klinikchef och tillika supertandläkare Marcia som tog emot oss på sitt rum. När det blev Miriams tur klättrade hon upp i stolen och Marcia frågade hur hon mådde och berättade att hon skulle kika i munnen och känna på tänderna. Miriam gapade stort och undersökningen satte igång. Efter en stund så stannade Marcia upp och frågade Miriam om hon använde napp, hon fick en tumme upp till svar och låtsades bli förskräckt. Hon berättade om vad nappen gör med tänderna och hur de flyttar på sig när nappen kommer in i munnen och tar upp utrymme. Miriam fick se bilder och stirrade häpet och jag kunde riktigt se hur hon tog in allt som sades. Efter undersökningen fick vi veta att tänderna var i gott skick men hade flyttat sig efter nappen och att det var hög tid att sluta så att inte de nya tänderna som ska komma också hamnar på ”fel” plats.

Miriam tummade med Marcia på att sluta med nappen på en gång och  sen vandrade hon stolt ut med ett klistermärke i varje hand.

Den kvällen när vi skulle sova deklarerade hon att nappen kunde ligga kvar i köket för hon hade minsann lovat och tummat på att sluta. Det var sista gången hon pratade om nappen och sedan dess är hon ”fri”.

När vi nu var på återbesök 10 månader senare sa Marcia att bettet har glidit tillbaka och anpassat sig jättefint och att det inte kommer bli några problem. Det är egentligen helt otroligt att det gick så smidigt, men högst troligt så var hon egentligen redo och behövde bara en liten push från ett oväntat håll.

0

Följ oss på Instagram!

@pappapappadotter
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00