ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Röda Korset

Skulle du kunna leva på det här?

/

Visste ni att vi i Sverige är det land i Norden som har lägst dagsersättning för flyktingar? Summan ligger på ynka 71 kronor per dag och har inte justerats sedan 1994. Om ni tänker efter, hur tror ni priserna ser ut nu kontra 1994? Vad tror ni 71 kronor om dagen egentligen räcker till? Sanningen är den att konsumentprisindex har ökat med nästan 45 procent sedan Sveriges vann det där bronset i fotbolls-VM just -94 och vi befinner oss just nu i ett läge med ökande inflation och ytterligare stigande prisnivåer. Kommer man som ett par får man dessutom bara 61 kronor per person och dag vilket är helt otroligt. Pengarna ska täcka kostnader för mat, kläder, skor, tand- och sjukvård, medicin, hygienartiklar, förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter. Ja ni fattar !

Skärmavbild 2022-07-13 kl. 19.44.49
Skärmavbild 2022-07-13 kl. 19.44.35

Anledningen till att vi vill lyfta detta nu är för att många har kommit till Sverige både under 2015/2016, men framförallt nu i och med kriget i Ukraina och det här är deras verklighet. Vi pratar om människor på flykt som kommer för att få leva ett liv i säkerhet. Röda Korset har varit med och. drivit frågan för att man politiskt ska se över dagsersättningen och ge flyktingar en dräglig tillvaro under tiden de är här i Sverige.

Kände ni till detta? Skulle ni kunna tänka er att leva så?

Om ni vill kan ni >>läsa mer här<<.

38
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00