ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vår bästa Stockholmsguide !!

/

Den som väntar på något gott väntar alltid förbaskat länge. Ja jag vet, jag lovade detta redan i april men nu är den här. Ni är många som skriver och frågar oss om tips när ni ska komma till Stockholm och istället för att skriva samma sak flera gånger i veckan samlar vi nu allt i en guide. Tycker ni att jag har missat något så kommentera under inlägget så fler får ta del av era smultronställen. Efter en lång pandemi så tror jag nog att en hel krogvärld törstar efter lite bra rekommendationer!

Barnvänliga matställen

Pinchos– De flesta har nog ätit på Pinchos någonstans i Sverige. Perfekt för barn med mindre rätter och magiska alternativ för stor och liten. Extra kul med appen och att du får fria rätter vid nästa besök.

Rökeriet – Tar ni båten från Nybroviken i 15 minuter kommer ni till Fjäderholmarna. Här kan ni sola, bada och äta underbara middagar i solnedgången. Vill ni äta på Rökeriet så ska ni boka bord och hålla koll på vädret så ni prickar rätt dag. Här kommer ni inte bli besvikna. För barnen finns en rolig leklåda så ni vuxna kan äta i lugn och ro. OBS se till att ha koll på hemresan, även den måste bokas i förväg!

Dirty Coco – Gillar ni också att ta fina matbilder? Ja då är det hit och BARA hit ni ska gå. Hos Dirty Coco får ni magiska sallader och lyxiga desserter som platsar i vilket Instagramflöde som helst. Inredningen är blommig och färgstark så det är här ni tar era profilbilder till Instagram. Ni kan inte boka bord så lyd ett gott råd och kom tidigt. De öppnar 11.00 varje dag!

Mr Cake – Roy Fares öppnade Mr Cake och från första veckan var det en stor succé. Stora spännande bakverk är dragplåstret och här får du räkna med att köa en stund. Men det är värt det!

Hit går ni (helst) utan barn

Esperanza – Otroligt mysig och genuin italiensk restaurang som drivs av underbara Jenny med make. Hit måste ni gå om ni är ute efter god mat och ännu bättre service. Hälsa från oss så lovar vi en guldkantad kväll. Är ni ett större sällskap kan ni ha hela undervåningen för er själva.

Orangeriet– God mat i trevlig miljö med utsikt över Riddarfjärden. Här bokar du inte utan det är bord i mån av plats. Vill ni boka finns Trattorian vägg i vägg.

Capanonne – Här var Johan och jag på en egen datenight i vintras och hade det riktigt bra. Drinkarna är väldigt bra och nästan ett måste före och efter middagen. Jag slår ett slag för Negroni och Espresso Martini. Inspirationen kommer från Little Italy på Manhattan och det märks. Pastan är hemmagjord och är toppen med smör, parmesan och valfri topping. Från gatan är det bara en dörr men så snart du går nedför trappan förflyttas du från Stockholm till … ja Little Italy.

Pas d´Art – På en av Stockholms finaste adresser ligger denna franska goding. Hit måste ni gå vare sig det är lunch eller middag. Maten och servicen är på topp! Drinkarna är helt otroliga så ni måste nästan åtminstone svänga förbi för dem.

Prinsen – Snett emot Pas d´Art ligger anrika Prinsen (från 1897) som kanske är mest kända för sin husmanskost men i synnerhet deras köttbullar. Stark konkurrent till Riche som också är köttbullsexperter.

Ulla Winbladh – På Djurgården ligger Ulla och här möts gamla och nya klassiska rätter. Även här har verksamheten varit igång sedan 1897. Maten är utsökt och har du kommit hit är det inte för att stressa dig igenom menyn. Ta din tid och insup de härliga miljöerna och njut av äkta mathantverk.

Har ni barn med er så är personalen bra på att stötta dem genom en lång sittning. Det finns kritor och papper så där är ni i goda händer.

Melanders Fisk – Vinlunch i deras restaurang i källaren på NK är ett måste om ni har en dag på stan. Kombinera detta med härlig shopping där du unnar dig en härlig dag med trevligt sällskap. Just NK är det bästa stället att bygga en bra garderob på om ni är ute efter premium eller lyx. Är ni här en weekend ska detta absolut vara på fredag eftermiddag eller lördag förmiddag för bäst effekt.

L´Avventura – I en gammal bio från 1927 huserar nu L´Avventura och det kunde inte bli mer stämningsfullt. När du kommer in i den stora salongen möts du av en stämning som direkt tar dig från Stockholm. Deras motto är att vara next level när det kommer till italiensk mat.

Råkoko – Alla vegetarianer och veganers vattenhål som ligger beläget på Åkeshofs slott 15 minuter utanför city. Här kan ni även bo om ni skulle önska och det skulle jag säga att det är värt bara för matens skull. Vill ni kan ni lägga till annat protein om ni inte nöjer er med det gröna.

Hantverket – Strax ovanför Humlegården ligger Hantverket som serverar härliga mellanrätter som passar alla. Här finns också en gedigen vinlista som ingen kan klaga på. Hit kan ni gå både för lunch och middag. Bra att veta är att hundar är välkomna inne i restaurangen.

Mälarpaviljongen – Du får inte ett mer vattennära läge än så här. Ute på en stor flotte i Riddarfjärden ligger Mälarpaviljongen. Hit går du längs Norr Mälarstrand som är ett av Stockholms populäraste promenadstråk. De har bara öppet under de varmare månaderna och satsar allt på stämning och miljö. Hit kan ni gå både för en fika så väl som en trerättersmiddag.

Pontonen – Några hundra meter närmare Stadshuset ligger Pontonen precis nedanför Orangeriet och Trattorian. Blåser det kommer du känna både lätta gungningar och en frisk bris vilket är perfekt en ljummen sommarkväll.

Vau de ville – I hjärtat av Stockholm, mitt på Norrmalmstorg ligger denna härliga restaurang som ligger perfekt för en lunch under en shoppingrunda. Här hittar ni klassiska rätter blandad med modernfusion.

Teatergrillen / Riche – Är ni sugna på att se kändisar och vad de äter till middag ska ni börja med en middag på Teatergrillen som ligger på baksidan av Stureplan. Har ni en sen sittning och vill fortsätta festligheterna kan ni få ta köksvägen till Riche som är ett av Stockholms mest populära ställen. En kväll här blir aldrig tråkig och ni kan vara säkra på att se både ett och två bekanta ansikten.

Basta – Högst uppe i Åhlénshuset finns en av Stockholms nyaste restauranger. Helt nyöppnade Basta bjuder på härliga italienska influenser som för tankarna till ett soligt Capri. Hit måste ni gå om ni älskar italiensk mat. Vi var på invigningen och har redan hunnit tillbaka. Det är ett gott betyg!

Florentine – På Folkungagatan 44 på Södermalm finns Basta Italias systerkrog som bjuder på liknande mat men med lite olikheter på menyn. Här är det puls, liv och rörelse – men framförallt riktigt god mat! Servicen är på topp och du känner dig garanterat sedd. Bli inte förvånad om personalen tar sig frihet att rekommendera sina favoriter i form av både mat och dryck.

Shotluckan – Runt hörnet från Florentine om du svänger in på Götgatan hittar du Shotluckan som är ett superkul och glatt koncept dit du går för att starta eller avsluta kvällen med en (eller flera) shot. Du kan välja på basics eller testa någpt nytt och spännande.

Får jag rekommendera tycker jag du ska passa på att få en upplevelse som sätter guldkant på er kväll, personalen är inte sen att ta på sig både skyddsrock och glasögon och blanda likt den bästa kemisten.

NyKo Kitchen – Vill ni ha en lugn och stilla middag eller brunch så är NyKo ett toppentips. Namnet kommer av att två gator möts precis där restaurangen ligger, Nybrogatan och Kommendörsgatan – NyKo.

Saker att uppleva med barn

Junibacken – Passar barn mellan 2 – 10, ett plus om de känner till Astrid Lingrens karaktärer. Men oavsett bjuds det på massor av lek och bus, missa inte sagotåget som tar er på en resa genom Astrids värld.

Skansen – För alla djurälskare som tycker om att strosa runt ute och insupa det mysiga lugnet. Är ni här på julen är marknaden ett måste. Det blir en perfekt mix mellan nutid och sekelskiftets charm.

Gröna Lund – Ja på Grönan kan man inte ha tråkigt. Klä er efter väder och ha en underbar dag. Just nu är dagarna indelade i tre olika delar; förmiddag + lunch, eftermiddag + kväll eller konsertbesökare.

Fjärilshuset– Härligt ställe i Hagaparken där ni hittar fjärilar, fiskar, reptiler och hajar. Ett par timmar här räcker gott och väl och då hinner ni med en fika också. Varning för ganska höga priser!

Oceanbus – En superkul upplevelse där du åker i en buss som sen förvandlas till en båt och åker ner i vattnet. Du får se Stockholm från två håll. Detta finns även i Göteborg.

Saker att göra på tu man hand

Afternoon tea på Grand Hôtel eller Diplomat– Vill ni unna er så ja då är det afternoon tea som gäller och här kommer ni vara i gott sällskap 🤫😉 på Stockholms lyxigaste ställen.

Bio på Capitol– Här serveras mat och dryck. Vi såg Downton Abbey och Melindas dokumentär ”Mammahjärtat” här och hade två väldigt fina bioupplevelser.

Ett glas champagne påKung Carl – Perfekt ställe mitt på Stureplan. Bra utsikt och läge oavsett vad ni ska göra sen.

Hop On / Hop Off busstur genom stan – Vi har aldrig gjort det men sagt i flera år att vi måste lära känna Stockholm bättre. Här får ni en full tour genom en av Sveriges äldsta och vackraste städer.

Bra hotell inne i stan

Clarion Sign – Stockholms största hotell som ligger vid centralen. Här får ni inte missa deras >>magiska spa<< med tillhörande takpool. Det är en riktig oas mitt inne i stan och med en fin utsikt över Kungsholmen och stationsområdet. Här kan du bada i den uppvärmda poolen, ta en behandling eller bara lapa sol ute på däck. Ett måste för alla Stockholmare och turister 🍹

Robin Grahn

Robin Grahn

Robin Grahn

Scandic Haymarket – Mysigt boutiquehotell på Hötorget. Frukosten här är något utöver det vanliga. Bara den är värd ett besök.

Scandic Grand Central – Cityhotell nära centralen.

Hotel Diplomat – Lyxigt hotell på Strandvägen för den som vill ha något extra.

Bank Hotel – Ny uppstickare i Stockholm. Ligger invid Nybroviken och pulsen runt Stureplan.

Grand Hôtel – Behöver knappast någon närmare presentation. Det är här du ska bo om du uppskattar gammal lyx och klarar av att hålla vett, etikett och dresscode.

Scandic Downtown Camper – På Brunkebergstorg ligger Downtown Camper som bjuder på en Skandinavisk naturnära känsla. Passa på att besöka deras spa ”The Nest” och ät din frukost där uppe, ta ett bad och njut av utsikten.

Nobis – Ännu ett lyxigt alternativ mitt på Norrmalmstorg. Bor ni här är ni mitt i händelsernas centrum och kommer garanterat stöta på spännande människor i baren.

Bra hotell utanför stan

Yasuragi – Spahotell i japandi-stil (Japan + Scandi). Åker ni hit ska ni stanna här och njuta av nuet och stänga av all elektronisk utrustning.

Grand Hôtel Saltsjöbaden – Bra alternativ till cityhotellen för er som vill komma bort från stad och puls och njuta av naturen. Ett stort plus för badet som ligger ett stenkast därifrån där ni kan vara hela dagen och avnjuta lunch och glass i lugn och ro.

Näsby slott – Här gifte vi oss så självklart vill vi tipsa om det. Hit åker man för en dygn med god mat, dryck och mysigt sällskap!

Ulfsunda slott – Går under namnet champagneslottet som ligger 10 minuter från city och har god mat och en gedigen dryckesmeny.

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00