ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Så här tar ni hand om era händer !!

/

Nu har jag ju tjatat på er om vikten av att ta hand om våra händer. Just händerna är en av de kroppsdelar vi tenderar att slarva mest med och tillsammans med våra fötter slits dem mest. När jag gick min utbildning till makeupartist fick vi också lära oss handhygien och naglar vilket jag tyckte var intressant. Visste ni till exempel att händerna är den delen på kroppen vi är sämst på att skydda mot solen. Det beror på att vi alltid tvättar händerna efter att vi har använt solskydd så det blir inget skydd kvar på själva handryggen. Sen är det så att händer, hals och dekolletage är de delar på kroppen som oftast avslöjar en människas verkliga ålder även om personen gjort sig bästa för att underhålla och ta väl hand om sig. Lösningen på problemet är att vi måste vårda och skydda. Nu efter den här pandemin när vi alla har konsumerat handsprit i stora mängder behöver våra händer få lugn och ro. Här kommer några handfasta tips.

 1. Använd handskar – så ofta ni kan och anpassade efter vad ni ska göra. Exempelvis, jobbar du på salong där du tar emot kunder och färgar hår eller utför ansiktsbehandlingar så bör du skydda dina händer mot kemikalier och starka produkter – men också mot allt tvättande. Tvättar du bilar, lagar mat eller jobbar inom vård- eller omsorg är det samma sak – skydda dina händer. Även vi som tränar på gym och tar i metallredskap kan med fördel skydda våra händer, både för att det är bra och hygieniskt men även för att undvika fula och obekväma valkar som hamnar i händerna med tiden. 
Skärmavbild 2022-07-03 kl. 09.20.40
 1. Tvätta händerna med måtta och använd rätt produkter. Om du inte jobbar i sterila miljöer måste du inte tvätta händerna med starka tvålar innehållande höga doser av alkohol. Det går också bra med en mild tvål som ändå kommer göra jobbet. Oftast tvättar vi oss för att bli av med något som fastnat på händerna och då behöver vi vare sig parfym eller alkohol utan något lösande samt vatten. Även här kunde handskar kunnat förhindra problemet.
 1. Vårda! Kanske de viktigaste punkten. När vi tvättar (för det måste vi ändå göra mellan varven) så är det viktigt att återfukta och reparera, precis som vi gör med allt annat vi vill ska hålla över tid. Det du behöver investera i en en bra handkräm, gärna två. En att ha i väskan vid alla tillfällen och en större (gärna i pump) som ska stå vid det handfat där du tvättar händerna. På så sätt kommer du få in rutin att smörja efter tvätt. 
Självsprickor-på-händerna
 1. Ett annat mycket bra knep är att lägga en handmask. Antingen kan du köpa den själv och då finns det massor att välja på, kolla här hos >>
 1. LYKO
 1. <<. Tillhör ni kategorin hemmafixare kan ni göra handmasker själv enligt följande:

Recept på handmasker/peelings:

 1. Ta en matsked olivolja och massera in som en handkräm, om du vill kan du addera några droppar av en härlig lavendelolja (eller din personliga favorit). Det kommer bli ganska kladdigt så trä på ett par plasthandskar och vänta till huden har absorberat masken. I och med att handskarna inte andas eller suger upp masken så vet du till 100 % att när den är borta har huden sugit upp all näring.
 2. Pressa apelsinsaft från en halv apelsin och blanda med en sked honung. Sedan kan du applicera blandningen på händerna och trä på handskar. Låt sitta i minst en kvart men gärna över natten som en inpackning för torra händer. Du kommer känna stor skillnad efteråt.
 3. Bananer innehåller kalium och flera nyttiga vitaminer vilka alla kan hjälpa din hud att må bättre. Om du har bruna bananer som du ändå inte tänker äta är det ett perfekt tillfälle att testa de på dina torra händer. Mosa en banan och använda som handkräm mot torra händer och låt moset sitta på i 15 – 20 minuter under handskar och tvätta av med vanligt vatten.
 4. Vanlig naturell yoghurt kan återfukta din hud på ett mycket effektivt sätt. Den kan även hjälpa dig med elasticiteten i din hud. Smörj in händerna och låta det verka i upp till 30 minuter. Naturlig yoghurt innehåller mjölksyra som kan hjälpa förnya cellerna i din hud. Du kan också blanda en halv deciliter naturell yoghurt med 1 tesked honung och låta verka över natten. Glöm bara inte att ta på dig handskarna så du inte har yoghurt över hela sängen 😂.
 5. Behöver du peela händerna är det superenkelt att göra detta med en bas av yoghurt, honung eller olja och addera havregryn eller strösocker och blanda samman till en jämn smet som du sen masserar in och sen sköljer av. Då får du bort gammal torr hud och huden blir mer mottaglig för nästa steg som är din kräm eller mask.
53e5f5fb-60b9-4c34-8d3a-5ea98a69a06c

För att summera så ska ni försöka att skydda så gott det går och vårda mellan varven. Tänk på detta: 

 • Använda en bra handkräm eller testa en av huskurerna
 • Bär vantar när det är kallt utomhus
 • Tvätta händerna med kallt vatten, inte varmt
 • Undvik handtvål som är uttorkande
 • Bär plasthandskar så ofta du kan. Framförallt om du tvättar, städar, diskar eller på annat sätt utsätter händerna för slitage och kemikalier.

Om du klarar detta så är chansen god att du kommer få mjuka, smidiga och välmående händer. Att ha en tub handkräm och vid handfaten kommer göra det lättare att komma ihåg att smörja. Ps många av tipsen fungerar även för fötterna. Lycka till!

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00