ANNONS
Integritet på Tailsweep

Häng med på vår bröllopsresa !!

/

Ni är supermånga som hört av er och vill veta mer om vår kryssning i Medelhavet. Här kommer en samlad text och film på vad vi fick uppleva och hur det funkar att kryssa med och utan barn. Vi har gjort fyra stycken nu så vi har rätt bra koll på hur det är. >>Se videon här<<

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Den här resan fick vi i bröllopspresent av mina föräldrar och den bokade vi via >>Go Cruising<< som hjälpte oss att skräddarsy vår resa så den passade alla. Vi rekommenderar att boka via dem om ni (som vi) känner att ni behöver tips och råd över hur ni maximerar värdet av resan. Att mamma och pappa valde att bjuda oss är helt otroligt generöst och sen att de ville följa med gjorde det hela ännu lyxigare. Tänk att ha med dem, mina föräldrar och barnens farföräldrar, på en upplevelseresa där minnen skapas för livet!

Vi började med att flyga till Rom för en transfer väntade för att ta oss till Civitavecchia som är Roms hamnstad och ligger en knapp timma bort. Många kryssningar i Medelhavet börjar just där. 2017 när vi åkte med >>Celebrity Reflection<< åkte vi en rutt som både startade och avslutades där med flera stopp längs vägen. Men den här gången åkte vi med nya >>Celebrity Beyond<<.

Beyond blev färdigställd och redo i april för knappt två månader sedan. Kapten är >>Kate McCue<< som vi hade äran att träffa ombord. Hon hade presenter till tjejerna i form av pins föreställande henne själv och hennes katt som hon har med ombord. Miriam var väldigt fascinerad av att det var hon som styrde hela fartyget men även att hon hade en katt, det ville hon också ha nu.

På torsdagseftermiddagen lättade vi ankar och begav oss ut på öppet vatten för att morgonen efter lägga till i Neapel. Det här stoppet hade vi sett fram emot för vi planerade att ta båten över till Capri. Vi var där med >>Harmony of the Seas<< 2016 och har sedan dess alltid velat se mer av ön. Pappa hade inte heller varit där sedan -69 som han tjatade om hela dagen 😂

Varje dag är en ny dag ombord på ett kryssningsfartyg och du får se en ny stad har och varannan dag. Det är som små semestrar i semestern och vår rutt såg ut så här:

Dag 1 – Rom (avfärd)

Dag 2 – Neapel (Capri)

Dag 3 – Sicilien

Dag 4 – Sea day (ute till havs)

Dag 5 – 6 – La Spezia (Florens & Pisa)

Dag 7 – Santa Margeritha

Dag 8 – Villefrance (Nice och Monte Carlo)

Dag 9 – Marseille

Dag 10 – Barcelona

Vid varje stopp finns det färdiga utflykter som är paketerade i hel- eller halvdag. Dessa kan du boka hemifrån eller ombord på fartyget. Det finns en hel sektion ombord dedikerad till att boka aktiviteter och utflykter. Vi valde att utforska varje stad själva men i La Spezia valde vi dag två att boka en halvdag med en privat guide och fick en otrolig utflykt till två fantastiska byar. Om ni åker på en kryssning vill jag rekommendera att ni läser på och satsar mer på de ställen som ni verkligen vill besöka.

Att åka med två barn kontra ensamma är en stor skillnad. När barnen är med handlar det mesta om dem. Nu när vi åkte var det nästan inga barn ombord, omkring 50 stycken, så Miriam var ofta ensam på Kids Club. Det spelar henne ingen roll och hon fick istället massor av uppmärksamhet och det älskar hon. Just Celebrity Cruises är inte barnfokuserade men ändå barnvänliga, vill ni ha karuseller och vattenrutschkanor ska ni åka med Royal Caribbean som har större och mer fartfyllda fartyg.

Ombord på just Beyond finns massor att göra och upptäcka, lyxiga restauranger, shopping och underhållning. När du åker kan du såklart välja vilken klass som passar dig och ditt sällskap och olika saker ingår beroende på vad du väljer att lägga till, men maten i Ocean View (buffén) och Main Dining Room ingår alltid.

Sen kan du välja mellan olika dryckespaket med allt från soft drinks till allt du kan tänka dig. Vill du exempelvis dricka alkohol men inte bryr dig om det är cava eller champagne kan du köpa basic drinks. Då ingår alla drycker upp till 9 USD (tror jag) och sen om du vill lyxa till dig med ett bättre vin eller drink kan du köpa den och endast betala mellanskillnaden där ditt paket slutar. Du använder inga pengar ombord utan lägger alla köp på ditt hyttkort och betalar för allt när du stiger av och då har du registrerat ditt kort i förväg. Mycket smidigt.

Jag förstår att det finns massor av frågor så skicka kommentarer så svarar jag här nere. Det finns säkert massor av saker som jag missat att få med. En sak är såklart priserna, det är nästam omöjligt att svara på. Du kan boka online, via telefon eller hos en reseagent och rabatter finns det alltid att få på just kryssningar. Just nu om du går in är det 60 % rabatt på biljett nummer två hos Celebrity om du bokar för fler än en person och hos Royal får hela sällskapet 30 % + att de erbjuder barnrabatter. Självklart finns det olika hyttklasser och storlekar. Väljer ni att lyxa till det med en svit får ni tillgång till egen restaurang där ni endast träffar andra svitgäster. Det finns även eget poolområde så att ni är garanterade solstol på bästa plats. Servicen är alltid fantastisk ombord men som premiumgäst är det på en sällan skådad nivå. Men skicka era frågor så svarar jag och kika gärna på min video för att få en känsla av det vi fått uppleva.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00