ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vågar du erkänna att du är snål?

/

Vi svenskar upplever nog många gånger att vi är ett av världens mest enkla och inbjudande folk. Jag tror att vi känner oss rika och generösa mot allt i vår omgivning, vare sig vi pratar om pengar, upplevelser eller sociala kontakter. Men vet ni vad, så upplevs vi inte alltid av gäster eller åskådare.

Jag hörde senast här om dagen att vi i Sverige har en ofin bjudkultur där vi oftast inte inkluderar. Exempelvis om du är förälder och dina barn har kompisar på besök, bjuder du alla på middagen utan omsvep? När jag var liten fick jag ibland sitta på rummet och vänta medan min kompis gick och åt med familjen. Det är för mig ett tecken på att inte bjuda in gästen. En annan sak är att om du bjuder hem på middag så anser jag att du bjuder du på middag och tillbehör. Du ber inte gästen ta med något eller förväntar dig att bli swishad. Gästen bör dock ändå ha med sig något för den goda sakens skull. Det gäller även vänner som kommer ofta. Att erbjuda sig att hjälpa till eller betala är fint men att tacka ja till festen är ofint.

Samma sak vid resor och utflykter. Man kan alltid dela på ansvar och utgifter men sitt inte och räkna kronor så det blir ”rättvist”. Livet är inte rättvist. Om jag exempelvis kör min bil och står för drivmedel och parkering så kan det vara en fin gest att säga ”vi bjuder dig på lunchen” eller liknande. Sen om jag tackar ja eller nej är en helt annan sak.

Jag tror ni förstår vad jag menar. Tänk efter hur ni är mot andra och försök att inte räkna kronor. Var mot andra som ni själva vill bli behandlade. Sen en sista sak, låt aldrig barnens kompisar sitta på rummet när ni äter, det skulle ni inte vilja att era barn fick utstå! Överens?

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00