Våra bästa NYC-tips

Vilka dagar vi hade i NYC och det är mycket tack vare era tips. Ni är helt otroliga på att skicka in och bidra. Redan innan vi åkte fick vi höra att v i borde boka det mesta hemifrån då det är svårt att få bord och komma in på musikaler om du inte har god framförhållning. Vi tog fasta på det och i klassisk John-anda upprättade jag ett excel över vår vistelse och började lägga in vad vi ville göra. I det här inlägget tipsar jag om det vi själva upplevt men även de tips vi fått från andra. Ta det för vad det är och tänk på att alla tycker olika. Har ni egna tips ni vill lägga till, släng in en kommentar – det uppskattas mycket!

Flyg: Vi reste med >>Finnair<< och det var ett samarbete med dem. Vi har båda rest med dem tidigare men nu när de lanserat sin nya Airbus A350 har de tagit flygning till en helt ny nivå. De erbjuder tre olika klasser och direktflyg till både NYC och LA.

Boende: Vi valde den här gången att bo på >>Marriott Marquis<< (där jag bodde med min familj redan 2005). Det jag älskar med det här hotellet är läget mitt på Time Square med gångavstånd till 5th avenue, Central Park, Bryant Park och många andra ställen ni borde besöka.

Sist vi var där, 2016, bodde vi på >>The Library Hotel<< i korsningen Madison Avenue/41st street. Det är ett mycket mindre intimt hotell med en mysig piano/lounge-area. Varje dag serveras där ost och vin som är inkluderat för alla boende gäster. Där kan du snabbt tjäna in i alla fall lite av vad boendet kostar om du blir kvar några timmar.

Restauranger/Barer:

Vi blev tipsade om så otroligt många ställen men det vi bokade hemifrån var en lunch på >>The Boat House<< mitt i  Central Park. Går du hit kommer du känna igen flera filmer och serie som har utspelat sig här. Det är en plats ni inte ska missa, men boka i tid!

Andra kvällen hade vi bokat middag på >>American Bar<< i Greenwich Village som ligger på den södra delen av Manhattan. Vi tog en promenad de 30 gatorna men tyvärr öppnade sig himlen någonstans i höjd med Central Park ☔️.

På vårt hotell finns en magisk resturang som heter >>The View<< och den ligger på 48:e våningen. Det som är så speciellt med den är att den sakta roterar så att du under en timme har sett 360 grader av Manhattan. Nackdelen (om vi ska vara gnälliga) är att du under ett längre toalettbesök kan ha tappat bort ditt sällskap, då bordet inte kommer vara kvar där du ”lämnade det”. Just nu är The View stängt för renovering men öppnar inom kort igen.

Ett annat tips som jag har är att unna sig en dag (eller del av dag) inne i någon av de superlyxiga galleriorna så som Saks, Bergdorf Goodman, Barneys m.fl.

och sen äta lunch där. Johan och jag är ganska vana att luncha där vi shoppar och jag kan inte ens räkna på alla fingrar de gånger jag släpat runt på honom i jakt på något jag haft ögonen på och sen fått bjuda på lunch som tack för stöd och tålamod. Så blev det även på Saks på 5th Avenue under måndagen när jag ville ha både väska och skor. På våning 9 finns >>L´Avenu<< som är en lyxig fransk bistro som erbjuder perfekt mat för en shoppingdag. Tyvärr är priset därefter och sätt inte kaffet i halsen när notan kommer.

På tisdagen innan vi skulle gå på Aladdin så stannade vi till på >>Bergdorf Goodman<<, fortfarande på jakt efter min drömväska. När jag fick ett ”No sir that bag is not available in any store on Manhattan” gav jag upp och så blev det en spontan extralunch med dryck på deras uteservering på 5th Avenue. Vi åt och drack gott medan vi unnade oss ett parti Yatzy.

Sen har vi fått massor av tips från er som följer oss nu nu kommer en rad länkar bara men dessa har vi alltså inte testat själva.

>>Ssambar Momofuku<< – ”Supergod mat och magiska drinkar

För er som inte dömer boken efter omslaget kan vi rekommendera >>The Butchers Daughter<< som är ett typiskt NYC-ställe med trendig med avslappnad meny. Det finns två stycken i NYC, en i West Village men även en i Williamsburg  – om ni vågar er av ön. Vi var där 2016 och mötte upp en kompis som rekommenderade just det stället. Vi blev INTE besvikna.

Ett annat tips vi fått är >>Tao Group<< på Lower East Side. Här har vi inte varit själva men en kompis säger: ”Underbar restaurang med härlig stämning och goda drinkar. Utifrån ser det ut som en musikaffär men innanför en dörr inne i ”butiken” kommer man in i en stor restaurang med flera våningar.

Gillar ni latinamerikans känsla så kanske >>Yuca<< är något för er. Vår kompis beskriver det som: ”Latinorestaurang med underbar stämning. Goda drinkar och deras hemlagade nachos med guacamole är ett måste.

Gillar ni takterrasser så ska denna vara otrolig för drinkar. På 11th Avenue finns >>The Press Lounge<< på 16:e våningen. Värt att kolla upp.

Gillar ni klassisk tapas à la Barcelona? Då ska ni ta er till Soho och >>Boqueria<<.  Tyvärr hann vi inte dit själva men fick tips av flera följare och en affärskontakt. Antagligen är det lika bra som ryktet säger.

Upplevelser:

Är ni i NYC måste ni nästan se en musikal, precis som om ni är i London. Vi valde att fråga er och ni röstade på Aladdin. Sagt och gjort bokade vi biljetter och tro det eller ej men det fanns några få kvar till tisdagens föreställning och det var värt varenda krona. >>Här<< ser ni vilka föreställningar ni kan boka just nu.

Är det första gången ni är på Manhattan tycker jag ni kan unna er att vara riktiga turister med kamera och keps i högsta hugg. Ta en tur i en >>turistbuss<< och passa på att läsa känna staden. Kanske har ni en favorit tv-serie som ni vill insupa atmosfären från. Själv älskar jag SATC, Gossip Girl, Ugly Betty och Suits och nu har jag spanat noga efter platser att känna igen nu när jag strosat omkring med Johan.

För er som gillar annorlunda upplevelser fick vi tips om ett museum som heter >>Tenement<< där man får följa en guide som visar hur immigranterna levde när de kom till NYC på 30-talet. Man besöker en lägenhet och lär känna riktiga personer som bott där på Orchard Street.

Många åker till NYC för att shoppa och om man har en begränsad budget eller bara vill göra riktiga fynd kan det vara värt att ta en tripp (ganska lång) till >>Woodbury Common<< som är en stor outlet med alla tänkbara märken så som Fendi, Saint Laurent, Polo Ralph Lauren m.fl. Men låt detta bli en heldagsutflykt för enligt Google Maps ska det ta en dryg timma (i ”vanlig” trafik) enkel väg 😱.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

1
38

Tänk att vi är gifta!!

Många av er som följer oss känner oss ganska väl vid det här laget. Johan och jag har varit tillsammans sedan juni 2014 och hur vi träffades har jag skrivit om >>här<<. Jag minns den där kvällen som om det vore igår och hur modig jag kände mig när jag stegade fram till Johan trots att vår gemensamma vän drog mig i tröjan för att stoppa mig 😂😂.

På vår femårsdag 2019 friade Johan och det kom verkligen som en chock. Jag trodde inte att han hade planerat det och sen skulle lyckas överraska mig på det där sättet. Men han är fantastisk ❤️

När vi sen började planera bröllop så föll valet på >>Näsby slott<< som vi blev förälskade i vid första stund. Slottet är inte litet men ändå intimt och mysigt på något vis. Det fungerade som en privatbostad ända fram till för omkring 100 år sedan. Det är kanske det perfekta slottet för bröllop och fest.

När pandemin kom fick vi skjuta upp inte mindre än tre gånger och vi hade flera olika datum och upplägg under tiden.

Men när det sen stod klart att vi skulle få gifta oss 7 maj 2022 så kändes det så rätt. Jag menar det var ändå med samma man i samma slott, även om gästlistan justerades en aning under tidens gång. Gällande gästlistan så skulle jag vilja skicka med er som står inför bröllop och att skriva just den listan, fokusera på de människor som ni verkligen bryr er om och som ni tror att ni kommer umgås med från nu och framåt. Fokusera inte på de som ni släpat med er genom åren men som ni kanske inte tror er ha med er på resan framöver. Jag strök två personer väldigt nära inpå bröllopet och det tycker jag är okej så länge ni kan motivera det för er själva. En gäst kostar trots allt ändå ett antal tusenlappar under en kväll.

Vi valde att ha ett bröllop med övernattning så att festen inte skulle få ett så abrupt slut där på natten. Vi ville träffa alla igen på brunchen dagen efter och få tacka för allt och ge en sista kram. Vi hade redan sedan innan valt att ha en middag för våra familjer kvällen innan på fredagen för att de skulle få en chans att komma lite närmare varandra. Det blev jättetrevligt och även om vi blev ganska många så hade vi tid att prata och mysa med alla. På plats redan på fredagen fanns även två av bröllopets huvudpersoner, >>vigselförrättare Sophie<< och >>bröllopskoordinator Alina<<. Sophie lyckades röra alla till tårar med sina vackra och väl valda ord under ceremonin. Att det ens blev ett bröllop kan vi tacka Alina för. Hennes företag Göteborgsbröllop  arrangerar bröllop över hela landet och ingen utmaning är för stor för Alina. Jag får en liten tår i ögat när jag skriver det här för jag känner att jag inte kan tacka henne nog för allt hon gjort för oss.

Vi har stött och blött och hon har jagat oss för svar på frågor medan vi har duckat och varit omöjliga att nå. Ska någon gifta sig och behöver hjälp och stöd (ja det behöver ni) så ring Alina och hälsa från oss ❤️

När vi var mitt uppe i festligheterna och dansade under ballongdekorationerna från >>Partyland<< så slog det mig att jag just denna dag 7 maj äntligen fick gifta mig med mannen jag vetat att jag ska dela mitt liv med sedan första stund. Jag slogs av ett lyckorus som jag sällan upplevt. Just nu är jag mest besviken över att allt är över och jag sitter och funderar på om vi kan göra det här igen även nästa år. Hur många av er är gifta? Här kan ni se videon från dagen:

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Ps. Vill ni att vi släpper alla bilder från fotoautomaten så säg till 😂

Bilderna är tagna av >>Julia Berg<< och >>Hampus Forssander<<, video av Olle Björnekull.

7
37

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Anyfin

Här kommer mitt bästa spartips !!

Har ni också märkt att det blivit dyrare att leva nu när boräntor, mat- och bensinpriser gått upp? När det tryter i plånboken är det lätt att vi börjar ta krediter och handla på avbetalning, vilket kan bli dyrare än vi både tror och klarar av. Det är viktigt att ta kontroll över sin ekonomi och alltid läsa noga innan man ingår avtal. Därför tycker vi att att det känns helt rätt att samarbeta med >>Anyfin<<, den ganska smarta ekonomiappen.

Om du redan sitter med avbetalningar eller krediter så kan du ladda ner >>Anyfin-appen<< och skicka in en ansökan och se om de kan hjälp dig. Anyfin har flera års erfarenhet av att hjälpa folk med sin privatekonomi, de har redan hjälp över 70.000 kunder med att sänka sin ränta och deras app har laddats ner över en halv miljoner gånger.

Du loggar bara in med mobilt ID och klickar på ansök och sen väljer du den kreditgivaren ärendet avser. Om >>Anyfin<< kan hjälpa dig kommer du få en notis om ett erbjudande och vill du acceptera gör du bara det med ditt mobila ID.

I snitt så hjälper Anyfin sina kunder att sänka kostnaderna med 53 %. Appen är helt gratis och alla funktioner är också gratis. Kika in vår Story för att se hur ansökan går till steg för steg.

Förutom detta så har Anyfin flera andra funktioner som hjälper dig med din vardagsekonomi. Bland annat deras funktion Widgets, som gör att du kan koppla ditt konto och få en fullständig översikt över din privatekonomi. En smart Widget som finns i appen är >>Fasta Kostnader<<, via den kan du bland annat se alla dina abonnemang och prenumerationer. Så du kan exempelvis hitta någon streamingtjänst du glömt bort att du betalar för varje månad och då kan du med ett klick i appen bara säga upp den prenumerationen. Vilket gör att du kan ta bort dessa små ficktjuvar som stjäl pengar varje månad och istället spara dessa pengar. Så prova att >>ladda ner Anyfin<< och se hur den kan hjälpa dig i din vardagsekonomi. 

Räkneexempel:

Besparingen blir 1 652 kr om ett lån på 13 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 18 % till 9.88 % och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 599 kr med 24 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 10.34 % och det totala beloppet att återbetala 14 380 kr. Anyfin ger endast ut ett erbjudande om de kan förbättra din tidigare ränta. Anyfin kommer aldrig öka din totala lånekostnad genom att förlänga återbetalningstiden.

Det maximala beloppet som kan omfinansieras med Anyfin är 300 000 kr. Löptiden kan som kortast vara 1 månad och som längst 120 månader, beroende på den nuvarande löptid. Den nominella räntan kan som minst vara 3.95 % och som mest 19.90 %. Den effektiva räntan kan som minst vara 4.02 % och som mest 22.01 %.

4
10