BETALT ANNONSSAMARBETE MED Axkid

Har era barn samma stol som Astrid?

I vår familj åker vi ibland bil, det är sällan långa sträckor utan kortare vändor inne i stan. För oss har säkerheten alltid varit viktig och redan när Miriam var bebis lade vi stor vikt vid att ha en bra bilbarnstol. För en tid sedan fick vi kontakt med >>Axkid<<och vi har nu valt vi att inleda ett samarbete med dem. Nu vill vi berätta för er vad det är som gör att deras bilbarnstolar är så bra för barn.

Bakåtvänt åkande har bevisats vara upp till fem gånger säkrare för barn jämfört med att åka framåtvända. Självklart är det upp till varje förälder att välja hur barnet ska sitta i bilen men vi rekommenderar starkt att ni läser visare om varför det är bäst för barn att sitta bakåtvända:

  1. Huvudet utgör stor del av kroppsvikten
    De flesta av oss vet att ett barns huvud är oproportionerligt stort i relation till den lilla kroppen och utgör upp till 25 % av den totala kroppsvikten. Detta kan jämföras med en vuxen vars huvud väger ungefär 6 % av kroppsvikten. Dessutom är barnets nacke extra känslig då den inte är fullt utvecklad. Den känsliga nacken i kombination med huvudets vikt gör det mycket viktigt att skydda barnets nacke så länge som möjligt. Det görs genom att barnen sitter bakvända.
  2. Nacken skyddas från extrema krafter
    Tester från frontalkrockar visar att krafterna som nacken utsätts för är upp till fem gånger större när barnet åker framåtvänt jämfört med bakåtvänt. Vid en krock i en framåtvänd bilbarnstol trycks kroppen ut från bilbarnstolen med endast säkerhetsbältet som håller överkroppen på plats, medan huvudet fortsatt åker framåt. Detta resulterar i att krafterna från krocken överförs på barnets nacke vilket skapar enorm påfrestning på nacken. Den största fördelen med en >>bakåtvänd bilbarnstol<< är att den skyddar barnets hela rygg, nacke och huvud, eftersom krafterna distribueras över en större yta och därför minskar krafterna på nacken signifikant. Därför ger en bakåtvänd bilbarnstol ditt barn bättre skydd och minskar risken för allvarliga skador vid en krock.
  3. Magens mjuka delar skyddas
    Säkerhetsbältet position är högst väsentligt för barnets säkerhet. Höftbältets position bör sitta över barnets starka bäcken höftben och inte över magen. Vid en krock skyddar det starka höftbenet barnet från allvarliga skador, medan om det placeras över magen är risken för att skada mjukdelar mycket högre.

>>Axkid<< lanserade nu precis sin nya >>Minikid3<< som vi har till Astrid. Det som är nytt med den är att barnen kan sitta i den upp till 125 cm och hela 36 kilo. Den är bekväm (vad det verkar på Astrid) och har ett automatiskt nackstöd. Du installerar den snabbt och smidigt vilket gör att den passar oss som vanligtvis får kämpa med kluriga instruktionsböcker eller videos. Att det här sammantaget med att det är en svensk snygg och fungerande innovation har gjort att vi ville inleda samarbetet. Att prata säkerhet ska aldrig vara tråkigt utan något vi pratar om för att vi bryr oss om varandra. Hur ser det ut när ni åker bil med familjen?