ANNONS

Det tog Astrid en vecka ..

/

Astrid är nu inne på vecka tre på förskolan. Den första veckan var jag med tisdag – torsdag sen avslutade vi med en ledig fredag. Vecka två skulle hon vara ensam utan mig men jag skulle vara tillgänglig om det dök upp något. När jag hämtade henne efter första dagen hade allt gått jättebra men hon hade inte sovit. Redan veckan innan förstod jag att det skulle bli utmanande med vilan eftersom alla barnen sover i samma rum på madrasser och det är hon inte van vid. När vi kom hem på måndagen trodde jag hon skulle somna men det gjorde hon inte utan höll sig vaken till 19.00.

På tisdagen hade vi fotografering med Allt om bröllop och tjejerna skulle vara med på förmiddagen. Strax efter 10.30 var vi klara med första delen och jag tog Miriam och Astrid i bilen och åkte tillbaka till stan. Astrid somnade direkt så när jag lämnade henne sov hon i sin bilstol som också är en vagn. Jag rullade in den och så fick hon sova vidare. Tydligen hade hon sovit vidare i ungefär en timma och var helt okej med att vakna upp med sina kompisar. Resten av veckan sov hon kortare stunder i någon av pedagogernas famn.

Igår och idag har hon sovit bra och helt själv på sin madrass så det tog henne en vecka innan vilan ordnade till sig. Idag hade hon till och med sovit över en och en halv timma. När hon började på förskolan sov hon fortfarande två gånger per dag så att få henne in i nya rutiner så här snabbt är över förväntan. Men barn klarar så mycket mer än vi tror. Astrid är en liten tuffing och visar tydligt vad hon vill och inte vill.

Skärmavbild 2022-04-12 kl. 19.19.51

När vi lämnar henne på morgonen är hon oftast lite gnällig och orolig men när vi kommer på eftermiddagen så ser vi att hon leker och är glad. Men så fort hon ser oss skriker hon och kommer rusande precis som ”åh där är ni, tänk att ni lämnade mig här” 😂😂. Hur som helst är jag så oerhört glad att vi hittade till den här förskolan och vågade byta från den gamla som inte alls passade vare sig oss eller Miriam. Att Miriam fick med sin bästa vän Madeleine är ett extra stort plus för nu kan vi fortsätta umgås och göra roliga saker efter förskolan. Som i fredags när vi var på invigningen av nya >>Paradox Museum<<.

Skärmavbild 2022-04-11 kl. 16.00.23
5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00