ANNONS

”Oj, då måste jag väcka upp Johan !!”

/

Hej på er. Hoppas att ni fått en fin start på den nya veckan. När jag skriver detta sitter jag hos Volvo i Hammarby Sjöstad och väntar på att bilen ska bli servad. Igår hade vi en lugn och skön dag som började med kojbygge i soffan. 07.00 vaknade Miriam och ville komma ut till mig och Astrid som (tyvärr) alltid sover i soffan nu för tiden. Vi ska köpa ytterligare en säng så det inte behöver bli så men det är en annan historia.

När Miriam kom ut satte leken igång och vi hann med mycket innan hon plötsligt stannade upp och frågade mig hur mycket klockan var. Jag svarade att den var lite mer än halv tio. Då slog hon händerna för kinderna och sa:

”Då måste jag väcka upp Johan” och rusade iväg. Jag höll med henne och tyckte att det var hög tid för honom att komma ut och log därför när jag hörde hennes bryska metoder. 😁😅

Miriam har så många roliga språkliga saker för sig. Exempelvis kallar hon oftst Johan vid namn och mig för ”pappa” eller ”pappa John”.

När hon var yngre kunde hon inte säga Johan utan bara John, men efter lite träning och avstavning så blev det Jo-Han och det sitter kvar. Ett hårt men gulligt H hörs tydligt när hon ropar på honom.

Sen tittar hon ofta på engelska program och växlar lite mellan språken och gör även direktöversättningar som låter jättegulligt. När hon skulle väcka Johan så sa hon ”väcka upp” dvs ”wake up”. När hon säger att hon har gjort något som är en present (exempelvis en teckning) säger hon ”Jag har gjort den för dig”. Vilket alltså är samma som engelskas ”I’ve made it for you”. När det kommer till siffror och färger så räknar hon vissa siffror på svenska och kompletterar med några på engelska. Pratar vi om färger säger hon de flesta på svenska, men lila är alltid purple. Hon säger allt med sådan självklarhet och det ska bli spännande att höra vad som kommer sägas om hennes tal när vi träffar den logoped jag bokat möte hos för att stämma av så hon är i fas. ❤️

Ps. missa inte att prenumerera på vår nya Youtubekanal som ➡️ni hittar här⬅️

2

Följ oss på Instagram!

@pappapappadotter
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00