Här kommer allt om vår resa !!

Ni är jättemånga som skrivit och bett om att få en summering av resan vi precis kommit hem från. Självklart skriver jag ett inlägg och saknar ni något efter att ha läst detta så är det bara att ni skriver en kommentar så kan jag eller någon av er andra komma med fler konkreta tips.

Vi hade egentligen bokat en resa till Phuket i Thailand men av flera anledningar kände vi att vi hellre åkte tillbaka till Gran Canaria och fick fin hjälp av Tui att boka om per telefon. För oss var det viktigt att hotellet vi skulle bo på hade barnklubb med svensktalande personal så att Miriam skulle känna sig trygg. Vi skulle ju vara borta två veckor och ville att hon skulle få en fin upplevelse.

Flygresan gick bra och vi landade strax efter lunch den 20 december. Bussen stod och väntade på oss och skulle sen köra oss mot BahiaFeliz som är ett litet ställe omkring 15 minuter från flygplatsen. Jag har varit där en gång tidigare med familjen 1998 men första gången som vuxen. De andra två gångerna jag och Johan varit på ön så har vi bott i MaspalomasLopesan Baobab som ligger 20 minuter med taxi från där vi nu skulle bo. Vi rekommenderar varmt att ta en taxi till Maspalomas och strosa längst strandpromenaden och besöka några av de mysiga restaurangerna som ligger där. Vi älskar GrandItalia där vi bland annat åt på julafton.

Hur mysigt det än är i Bahia Feliz så ska det sägas att det är ett mycket litet samhälle med ett begränsat utbud. Är ni en familj som gillar att upptäcka saker och ge er ut på egna äventyr så är det kanske inte den bästa platsen. Det finns självklart utflykter som det går att boka in sig på men precis utanför hotellen så finns inte mycket mer än en liten taverna med restauranger och butiker.

Där ska ni verkligen ta ett besök och äta på de olika restaurangerna. Det är tre stycken som ligger precis vid det lilla torget. Alla är bra men en av den stack ut lite extra med sin goda mat. Om ni är där skriv gärna vilken ni gillade bäst så ser vi om vi har samma smak.

Gällande själva hotellet så bodde vi på  >>Orquidea<< men i området finns även >>Tres Vidas<<, >>Las Pitas<< och >>Playa Feliz<<. Du som gäst på hotellen har tillgång till faciliteter på kringliggande hotell som ingår i konceptet TUI Blue For Families och du kan se alla aktiviteter samt bok i den smidiga appen.

Appen är central under hela vistelsen och du förbokar allt du vill göra från måltider i buffén till barnklubbarna och andra aktiviteter. Just barnklubbarna var riktigt bra hälsar Miriam. På förmiddagarna är det Bamseklubb för barnen mellan 3 – 5 år. Miriam älskade det och ville även gå på eftermiddagen när de slog ihop alla barn mellan 3 – 11 år. Vissa dagar har de även på kvällarna mellan 18 – 20 så föräldrar kan passa på att äta en middag på tu man hand eller kanske bara ta en dusch och vila. Baby Club finns också och är för barn mellan 0 – 3 år och är beläget i ett separat hus. Även där kan man också lämna på förmiddagen och/eller delta i gemensamma aktiviteter tillsammans med sitt barn efter lunch.

Vi testade att vara med på en musikstund med Astrid vid ett tillfälle som hon älskade. Även detta bokades i appen.

Nu under pandemin så finns det färre platser på alla aktiviteter samt vid måltider så det gäller att ha lite framförhållning. Avstånd tillämpas och munskydd bärs hela tiden, både inne och ute. Vid buffén och i snacksbaren (för alla som bokat all inclusive) måste alla bära plasthandskar som finns på plats överallt. Att resa i en pandemi är lite annorlunda men fullt möjligt om alla tar sitt ansvar. Gällande all inclusive så är det något vi verkligen rekommenderar, mycket på grund av utbudet och tillgängligheten. Snacksbaren vid poolen som är öppen på dagarna är perfekt om blodsockret dippar eller om ni inte vill gå till själva matsalen. Jag minns inte vad det kostade men det borde vara värt det om ni spenderar mycket tid på hotellet. Trots att vi sällan åt middagarna tycker vi att vi fick valuta för pengarna.

På Orquidea kan du stanna hela dagarna för det händer något hela tiden. Vill man slappa vid någon av de tre poolerna så går det självklart bra men räkna med att det tjoas en del när Bamse och Captain T kommer på besök för att hälsa på alla barnen. Mellan varven kommer också personalen ut för att hålla ett träningspass eller bara annonsera någon kommande aktivitet.

På kvällarna är disco med Bamse vilket är mycket uppskattat för barnen som går på Bamseklubben. De dansar sig svettiga för att sedan svalka sig med något kallt innan det är dags för mer skoj och dans. När klockan närmar sig 20.00 börjar det bli mer fokus på oss som är lite äldre och ännu senare kliver showteam på och bjuder på spännande och välarrangerande shower. Eftersom Johan jobbat som artist i många år och även på charterhotell så blev det så att vi pratade mycket med de tre som stod för underhållningen där på hotellet. Rebecca och Matilda från Sverige bildade en dynamisk trio med Hans från Tyskland. Han ni planer på att åka ner eller till och med har bokat måste ni gå fram till dem och säga hej.

Många av er har undrat hur det standarden var på hotellet och det beror nog på vad vi jämför med. Jag tycker att den var bra och städningen är grundlig. Receptionen är alltid tillgänglig och personalen var alltid väldigt mån om att vi gäster skulle ha det bra. Det har varit en underbar resa och vi har haft det otroligt bra.

9
51

Vi ville egentligen ha en pojke!!

Ja det stämmer för när vi ansökte om att bli familjehem så sökte vi en pojke max 1 år. Vi trodde naivt nog att det skulle vara enklare med bland annat offentliga toalettbesök om vi hade en son. Vi hade båda gått med våra pappor som barn och visste inte så mycket annat…

…men en majdag 2018 ringde socialen mig när jag satt på Arlanda och sa att de matchat oss med en 10 månaders flicka och vi tvekade inte en enda sekund.

Igår 1 januari 2022 fick jag dock känna på hur det känns att kissa med en dotter. Vi var på en restaurang och Miriam bad om sällskap till toaletten. Väl framme vid ”herrarnas” sa hon att hon inte tänkte gå in där. Jag fattade inget men hon förklarade snabbt att pojkar och flickor kissar på olika ställen. Jag fick snällt följa med henne till ”damernas” men sa att jag nog inte fick följa med in. ”Då kan du stanna där i dörren”, sa hon, vilket jag gjorde med en fniss.

Det hela fortsatte idag när vi under lunchen skulle till toaletten och det var ledig på den stora. Utanför var det en bild på en rullstol och en kvinna som byter blöja på en bebis. Det dög tydligen åt fröken som gick in. När jag också ville kissa sa hon ”STOPP!!! Du får inte kissa här för du är ingen mamma eller sitter i en sån stol”. Jag försökte förhandla nu när jag ändå stod med byxorna nere men hon var omöjlig så jag fick snällt dra upp dem och gå in ”herrarnas” med ett skratt. Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar henne ❤️

7
116

”Pappa hur många pengar har du??”

Miriam har den senaste tiden börjat intressera sig för pengar och värdet av dem. Jag har försökt förklara att man inte kan köpa vad som helst utan man måste spara. Det är dock mycket svårt i och med att vi får bud hela tiden från företag som skickar oss arbetsredskap som lätt skulle kunna misstas för gåvor. Iallafall om man är 4 år och glad i presenter.

Nu när vi är här på Gran Canaria så har vi ett hotell med all inclusive vilket betyder att vi har band och plockar var vi vill från alla hotellets barer och restauranger. Det betyder också att Miriam tror att allt är gratis 🙈

Igår frågade Miriam mig hur många pengar jag har. Jag svarade ”väldigt lite tyvärr” varpå hon skrattade och sa att hon trodde att jag hade 100 000 kronor minst. Då undrade jag varför hon frågade. Det visade sig då att hon ville leka en lek där hon jobbade i affär och jag skulle komma och köpa diverse saker. Så jag samlade ihop mina euros och började handla. Priserna var ganska höga och kassörskan var hård i förhandlingarna. Det slutade med att jag blev av med några guldpengar a.k.a cents och båda var nöjda. Då ville hon gå till en riktig affär och spendera sin vinst.

Väl i affären deklarerade hon att hon att om hon har fyra pengar kan hon köpa fyra saker. Sen började hon packa på mig allt vi skulle köpa för hennes 4 cent 😅. När hon letade efter som femte sak sa jag stopp, hon hade ju bara fyra pengar. Men då tittade hon mig i ögonen och sa:

Nu tar jag fem pappa och du kan ge mig en peng till!” Jag dog och slantade upp. 💸💸 Livet med Miriam är ALDRIG tråkigt

15
70