Vi ville egentligen ha en pojke!!

Ja det stämmer för när vi ansökte om att bli familjehem så sökte vi en pojke max 1 år. Vi trodde naivt nog att det skulle vara enklare med bland annat offentliga toalettbesök om vi hade en son. Vi hade båda gått med våra pappor som barn och visste inte så mycket annat…

…men en majdag 2018 ringde socialen mig när jag satt på Arlanda och sa att de matchat oss med en 10 månaders flicka och vi tvekade inte en enda sekund.

Igår 1 januari 2022 fick jag dock känna på hur det känns att kissa med en dotter. Vi var på en restaurang och Miriam bad om sällskap till toaletten. Väl framme vid ”herrarnas” sa hon att hon inte tänkte gå in där. Jag fattade inget men hon förklarade snabbt att pojkar och flickor kissar på olika ställen. Jag fick snällt följa med henne till ”damernas” men sa att jag nog inte fick följa med in. ”Då kan du stanna där i dörren”, sa hon, vilket jag gjorde med en fniss.

Det hela fortsatte idag när vi under lunchen skulle till toaletten och det var ledig på den stora. Utanför var det en bild på en rullstol och en kvinna som byter blöja på en bebis. Det dög tydligen åt fröken som gick in. När jag också ville kissa sa hon ”STOPP!!! Du får inte kissa här för du är ingen mamma eller sitter i en sån stol”. Jag försökte förhandla nu när jag ändå stod med byxorna nere men hon var omöjlig så jag fick snällt dra upp dem och gå in ”herrarnas” med ett skratt. Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar henne ❤️