”Pappa hur många pengar har du??”

Miriam har den senaste tiden börjat intressera sig för pengar och värdet av dem. Jag har försökt förklara att man inte kan köpa vad som helst utan man måste spara. Det är dock mycket svårt i och med att vi får bud hela tiden från företag som skickar oss arbetsredskap som lätt skulle kunna misstas för gåvor. Iallafall om man är 4 år och glad i presenter.

Nu när vi är här på Gran Canaria så har vi ett hotell med all inclusive vilket betyder att vi har band och plockar var vi vill från alla hotellets barer och restauranger. Det betyder också att Miriam tror att allt är gratis 🙈

Igår frågade Miriam mig hur många pengar jag har. Jag svarade ”väldigt lite tyvärr” varpå hon skrattade och sa att hon trodde att jag hade 100 000 kronor minst. Då undrade jag varför hon frågade. Det visade sig då att hon ville leka en lek där hon jobbade i affär och jag skulle komma och köpa diverse saker. Så jag samlade ihop mina euros och började handla. Priserna var ganska höga och kassörskan var hård i förhandlingarna. Det slutade med att jag blev av med några guldpengar a.k.a cents och båda var nöjda. Då ville hon gå till en riktig affär och spendera sin vinst.

Väl i affären deklarerade hon att hon att om hon har fyra pengar kan hon köpa fyra saker. Sen började hon packa på mig allt vi skulle köpa för hennes 4 cent 😅. När hon letade efter som femte sak sa jag stopp, hon hade ju bara fyra pengar. Men då tittade hon mig i ögonen och sa:

Nu tar jag fem pappa och du kan ge mig en peng till!” Jag dog och slantade upp. 💸💸 Livet med Miriam är ALDRIG tråkigt

15
70

”Jag är som en munk pappa”

Imorse åt vi frukost ute i solen och hade det väldigt bra. Miriam åt bananer och ostrullar och var på mycket gott humör. Efter en stund sa hon att hon behövde gå till toaletten (vi måste sluta säga ”på”) så jag följde med henne. Medan vi gick så sa hon att hon älskar donuts och att det betyder munk. Jag berömmer henne och vandrar vidare varpå hon säger:

”Pappa jag är som en munk”

Jag förstod absolut ingenting och frågade hur hon menade då.

”Jo för jag har runda kinder. Någon trodde att jag hade mat i dem för att de var så runda”

Jag hade mycket svårt att hålla mig för skratt och hoppades att den som sagt så tyckte att hon var söt som en munk, men innan hann komma med en följdfråga så sa hon:

”Jag har söta och gulliga kinder!”

Då kändes det plötsligt väldigt bra. Jag bekräftade henne och sa att hon var lika god som en munk. Svaret kom snart:

”Du också pappa, även om du inte har runda kinder”

. Miriam alltså 😭❤️❤️

5
59

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Parently

Så här mycket spenderar vi på saker till barnen !!

Visste ni att vi under de tre första småbarnsåren spenderar omkring 40 000 (!!) kronor på utrustning till våra barn? Många av dem används kortare perioder och blir sedan ståendes och samlar damm i något förråd eller så säljer vi dem för en bråkdel av vad vi en gång betalade.

>>Parently<< erbjuder oss att hyra istället för att köpa vilket är bättre på så många sätt. Just nu får ni 20 % rabatt med vår kod papado.Du väljer själv hur länge du vill hyra och hur du vill ha ditt paket levererat. Tänk själva hur mycket vi köper till våra barn som de bara kan ha i några månader innan de växer ur allt. Då är det ju bättre att hyra än att köpa.

Vi vill slå ett extra slag för deras populära paket och framförallt resepaketet som passar oss som gillar att resa och alltid behöver specifika produkter för det. Du bokar det smidigt inför semesterresan och är då kittad och klar. Vi uppskattar framförallt tillgången till resevagn, bärsele och bärryggsäck. Perfekt att hyra inför resan och när du inte behöver det mer så returnerar du det igen. Låter det inte som en bra grej?

Rabattkod

0
21