Astrid är känsligare än Miriam!!

Ja okej det var en click bait men det jag menar är när det kommer till att somna. Miriam har ända sedan hon var bebis kunnat somna vart som helst och när som helst, vilket är en förälders dröm. Astrid är inte på riktigt lika tålig och behöver ganska tyst omkring sig för att komma till ro. Jag kan inte ens räkna alla kvällar vi fått sitta och hålla hennes hand för att hon ska somna.

Men här under hennes andra resa till Gran Canaria så är hon plötsligt så tålig att hon ikväll slumrade till under hotellets rockshow. Till tonerna av highway to hell somnade hon från ingenstans och sov sen glatt vidare trots både bas och skrik. Visserligen i bärselen men ändå.

Miriam har gjort så sedan bebistiden men att nu även Astrid, som vanligtvis är känsligare, kommit dit talar ju för att miljön gör det möjligt att ändra beteenden. Eller vad tror ni?

0
72

Blöjkatastrofen !!

Inlägget är i reklamsamarbete med Libero.

Ni som följer oss noga vet ju att min pappa varit ICA-handlare sedan urminnes tider och det innebär ju att jag spenderat några stadiga timmar i hans butiker under uppväxten. Sommaren 2000 sommarjobbade jag och åkte på att plocka varor på kolonial. Jag var ganska klen redan på den tiden och bad om en vagn med ”lätta” varor och fick blöjor och babyprodukter. Vagnen var till stor del blöjor och det var ju lätt fixat tänkte jag.

Väl framme vid blöjtorget så insåg jag till min fasa att det var kampanj den här veckan och att blöjorna skulle staplas enligt ett visst mönster ungefär 5 meter högt. Det var därför ingen sa emot när jag ville ha just denna vagn. Så det var bara att börja klättra och jag hade fått med mig en liten stege som skulle hjälpa mig upp.

I ungefär 34 sekunder flöt allt på perfekt men när jag skulle lägga dit tre blöjor på sidan av tornet så snubblade jag till på stegen och föll framstupa rakt in i ett berg av Liberoblöjor. Jag skrek och det gjorde den äldre damen på andra sidan som letade fryspåsar också när hon fick se mig landa precis vid hennes rullator.

I en enda stor hög av blöjor till kampanjpris låg jag och sprattlade. Jag var tack och lov helt oskadd men det var ändå ett högt fall. Där och då lovade jag mig själv att om jag någon gång fick barn skulle jag bara använda blöjor från Libero för att alltid minnas denna festliga händelse. När vi 18 år senare blev pappor till Miriam minns jag att jag sa till Johan. ”Nu är det så här att i det här hushållet använder vi bara Libero, så du vet!” Den sommaren Miriam kom var det fotbollsblöjor.

Nu vet ni varför jag aldrig skulle byta blöjmärke. Det var ju tur att Astrids mamma redan använde Libero så det inte blev någon stor sak när vi skulle ta över vårdnaden. När vi reser så finns ju inte Libero överallt i världen så jag tar alltid med en extra väska för just blöjor (och andra babysaker) och det är det sannerligen värt. 😅😅 Just till den här resan är det nya Touch Up & Go som följer med. Det får mig att känna mig trygg hela resan 😉😂 Om ni vill veta varför jag älskar dem så är detta några av anledningarna:

  • Anpassade för barn som börjar röra på sig mer.
  • Supermjuka material som andas och ger ett skonsamt skydd för din bebis.
  • Elastiska material för optimal flexibilitet och en underbart mjuk passform.
  • Med en praktisk våtindikator som byter färg när det är dags för blöjbyte.

Vilket är ditt bästa blöjminne?

8
35

”Jag önskar mig en docka”

I dag har det varit full fart. Miriam var på Bamseklubben i tre timmar mellan 10 – 13 sen är vi lunch. Efter lunchen ville Johan och Miriam gå ner till havet och titta. Där nere blåste det och vågorna var höga. Miriam och jag gick ner medan Johan och Astrid satt på klipporna och kikade på oss.

Vågorna vår så höga att det bildades ett sug när de åkte tillbaka ut igen och vattnet drog till och med med sig stenar ut i havet. En liten sten fastnade mellan mina tår och jag visade Miriam och förklarade att det var en önskesten. Då ryckte hon den ut min hand, blundade och slängde ut den igen med orden:

”Jag önskar mig en docka”

Sen fortsatte hon leka som om ingenting hade hänt. Härliga lilla Miriam 😅❤️

0
40