Så här snabbt drunknar ett barn!!

När jag och Miriam var hos Vattenhuset för någon veckan sedan såg jag en artikel om barn och drunkningsolyckor som jag valde att läsa. Det vore en mardröm att förlora ett barn i en sådan olycka och i de flesta fall när små barn drunknar är det på grund av att de vuxna brustit i sin tillsyn. Små barn drunknar oftast i hemmamiljö och då handlar det ofta om bristande tillsyn tillsammans med dålig simkunnighet. Barn kan drunkna i pooler och spabad men även i en bäck, damm, brunn eller vattentunna OCH det sker i tysthet. Barnen plaskar eller skriker inte utan sjunker bara ner. När äldre barn drunknar händer det oftast på badplatser och i simhallar och hänger hemskt nog ofta ihop med dålig simkunnighet, grupptryck eller alkohol och droger. Det här tänker jag ofta på i samband med att vi badar med barnen. Jag skulle ALDRIG sitta med min mobil när barnen är i vattnet, självklart tar jag bilder men jag skulle aldrig ”slösurfa”. Det borde vara straffbart på samma sätt som det är när vi kör bil. Olyckan kan vara framme såå snabbt. Vi pratar sekunder 🙈

Idag var vi med barnen vid barnpoolerna och lekte. Där är det lätt att slappna av men då gäller det att tänka till. Vad är viktigast, barnen eller telefonen? Här ser ni lite bilder tagna från dagen. Håll med om att man ser lyckan hos systrarna ❤️❤️