ANNONS

Lider ni också av FOMO?

/

Många kan gå runt och känna oro och stress över saker utan att kunna sätta fingret på vad det är som ligger och gnager. Har du någon gång känt att du träffat vänner trots att du egentligen velat ha en hemmakväll framför teven och undrat vad det var som fick dig att gå ut? Är du kanske en notorisk ja-sägare, men med en önskan om att bara våga säga nej? Då kan det vara så att du lider av FOMO, Fear of Missing Out.

FOMO är mycket vanligare än du tror och kan komma i många olika skepnader. Vi har en nära vän som aldrig kan välja mellan 1 eller 2, A eller B och det har alltid förbryllat mig. Ända till den dagen jag satte fingret på det och insåg att han var obekväm med att välja bort för att gå miste om något kul eller spännande. Det här kan vara en så enkel sak som att vi går till mataffären för att köpa hem mat som vi ska laga tillsammans. Kanske har vi redan bestämt tacos, men väl i affären börjas det velas fram och tillbaka och förslag som aldrig tidigare varit på tal kommer fram. Då är det viktigt att man är där och hjälper till att fatta beslut så att man inte fastnar. Jag som inte är så sentimental när det kommer till beslut är ofta ganska barsk och säger ”nu tar vi det vi bestämde innan och sen går vi!” Hur hårt det än låter så är det för allas bästa, upplever i alla fall jag.

Nu har jag dock själv upplevt lite FOMO i ett nytt sammanhang. Sen Astrid flyttade in hos oss har allt vad egentid heter försvunnit nästan helt och jag har inte längre tid för egna tv-serier och en massa slölyssnande på poddar.

Jag försökte sortera lite och prioritera och vad på vippen att avprenumerera två poddar som jag ändå alltid skjuter på. Men BOM (!!) så insåg jag att jag inte klarade av det av rädsla för att missa något om jag inte längre lyssnar veckovis.

Vad jag vill säga med detta är att ni är inte ensamma om att vara oroliga för att missa något när ni väljer bort något. Men försök att se det som att samtidigt som du väljer bort så väljer du samtidigt något annat. I mitt fall tid med familjen och det får man väl ändå säga är ett fantastiskt bra val. Vad är era FOMO´s?

Så här står det när man googlar:

Fear of missing out (FOMO) is anxiety stemming from the belief that others might be having fun while one is not present. FOMO is associated with a fear of regret, which may lead to concerns that one might miss an opportunity for social interaction, a novel experience, a memorable event, or a profitable investment.

Img 4051.jpg
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00