ANNONS

Magisk kryssning med Silja Symphony !!

/

Ni är så många som har hört av sig och frågat om kryssningen som vi var på förra veckan och jag har tänkt skriva detta inlägg men Miriam hade ju kalas igår och jag har helt enkelt inte hunnit förrän nu.

Kryssningen var en pressresa med >>Tallink SiljaLine<< och rutten med SiljaSymphony var Stockholm-Ystad-Visby-Stockholm. I och med att vi hade tur med vädret så kändes det nästan som om vi vore i Medelhavet. Vi hade tre nätter ombord och två hela dagar i land vilket var perfekt för oss tre och vi bjöds på både avkoppling och äventyr.

Så här ser rutten ut för er som är nyfikna:

Dag 1: Avresa Värtahamnen, Stockholm kl 14.00, vi kom dit med taxi efter att ha parkerat bilen i garaget inne i stan. Här kan jag varmt rekommendera att se över möjligheten att ta med bilen (eller cykeln) ombord. Du kan inte åka av med den vid stoppen, men du kan packa i och ur när du är ombord vilket gör att du slipper bära och kånka så mycket. Sen är det helt kaotiskt i taxikön när man är i hamn. Alla vill hem på en gång och vi fick vänta 45 minuter vilket hade kunnat undvikas om bilen varit med ombord. Men det är en annan historia.

När man väl kastat loss och är ombord så börjar man med att sakta glida ut genom skärgården som är helt magisk. Här bör man verkligen ta sig tid att leta upp en bra plats och bara njuta av utsikten och det förhoppningsvis fina vädret. Ta tag i uppackningen senare och bara släpp ner axlarna och njut. När man är ute på öppet hav så är det hög tid att gå till hytten, packa upp och installera sig. Men på vägen dit är det en god idé att planera middagar och utflykter om det inte gjordes innan ombordstigning. Ta hjälp av informationen för bästa upplägg.

Dag 2: Ankomst Ystad kl 11.15, Efter frukosten på den första dagen anländer man till Ystad som är en stad jag velat besöka länge. Vi frågade er som följer oss om tips och ni hade alla möjliga tankar om hur vi bäst spenderar våra timmar. Vi valde att gå till Grändens café för en lunch i solen. Där fick vi köa en kort stund så en bokning kan vara på sin plats även här. Senare blev det en tur inne i stan längs de mysiga gatorna med kullerstenar och sen avslutades allt med en glass i solen vid ett av torgen. Sen promenerade vi tillbaka för att passa på att bada i poolerna ombord på båten.

Väljer man istället att haka på någon av de planerade turerna så är Ales stenar, Backåkra och Dag Hammarskjölds gård mycket populärt. Men med tanke på vädret så valde många att åka till havsbadet eller stranden. För de som väljer egna utflykter är det livsviktigt att vara tillbaka ombord på angiven tid, sen går båten vare sig du hann med eller ej.

Dag 2: Avresa Ystad kl 19.30, När vi lämnade Ystad så hade vi badat klart och var uppe i hytten för att duscha och göra oss redo för barndiscot och senare middagen som vi fått hjälp att boka på Grill House på däck 7. Efter den utsökta måltiden begav vi oss till loungen vid vår hytt på däck 10 för att Miriam skulle få lugn och ro innan läggningen. Hon ville tittade lite på film och varva ner innan hon så småningom somnade gott i vagnen medan vi satt och tittade ut över solnedgången.

Dag 3: Ankomst Visby kl 09.30, Efter en god frukost på restaurangen Bon Vivant (där vi även bokat bord till samma kväll) så var vi redo att gå i land i Visby.

Solen stekte och det var 31 grader i skuggan. Med facit i hand skulle vi tagit oss till något bad men vi älskar Visby och ville gärna vandra runt i staden och njuta av allt vackert som finns att se. Vi hade bokat lunch och lek med våra vänner Stephanie och Christian som mötte upp oss med deras två barn. Vi började med en våffellunch för att senare leka nere vid Almedalen och sen avslutade vid glass i stora lass nere vid Glassmagasinet i hamnen. Det var så varmt att glassarna smälte så det var svårt att äta dem. Vid 15 stod vi inte ut längre utan gick tillbaka till båten för att vila inför kvällens barndisco där Miriam var självutnämnd dancing queen.

Dag 3: Avresa Visby kl 17.30, Vi vinkade hej då till Visby med löfte om att snart komma tillbaka. Solen gassade och vi hade placerat oss uppe på däck 12 och solterrassen. Där uppe fanns också en liten lekpark, två barer och ett liveband som spelade för glatta livet. Vi satt där och njöt i en dryg timma innan det var dags att gå till hytten för att byta om inför kvällens aktiviteter. Det var två barndiscon varje kväll och Miriam ville gärna gå på båda. Sen fanns det två lekrum på däck 5 och 6 som vi besökte flitigt. När klockan slog 19.30 var det middagsdags och då var hon ganska trött så efter en hamburgare med tillhörande pommes var det over and out och hon somnade i vagnen igen innan vi ens hunnit betala och gå.

Eftersom hon ändå sov stannade vi kvar och avnjöt dessert och kaffe innan vi senare tog ett varv och kikade i butikerna ombord. Kvällen slutade med att vi alla somnade innan 22.30 i hytten.

Dag 4: Ankomst Värtahamnen, Stockholm kl 11.00, På morgonen vaknade vi tidigt för vi hade ett inbokat möte för att få hälsa på uppe på bryggan hos Kaptenen och hans besättning. Sist jag var uppe på en brygga var under vår Medelhavskryssning 2017 och det slutade med att jag blev sjösjuk, den här gången gick det bättre. Vi fick se hur de styrde genom skärgården och senare gå upp till helikopterplattan där man såg ännu bättre. Utsikten var otroligt och solen stod högt på himlen trots att klockan bara var 10.00.

Strax före 11.00 var vi tillbaka i Värtahamnen där allt började fyra dagar tidigare. Det kändes nästan helt overkligt att vi varit med om så mycket på så kort tid. Att kryssa är ett superhärligt och smidigt sätt att resa på. Du vaknar upp i en ny stad varje morgon och har kvällarna och nätterna ombord.

Att kunna resa längs den svenska kusten så här kändes både unikt och exotiskt. Visby och Ystad är riktiga sommarstäder och det finns massor att upptäcka både för nya besökare eller för den bevandrade. Vi kan varmt rekommendera detta för den som har semester kvar. I augusti finns det tre avgångar 8:e, 15:e och 22:a och kryssningen passar alla, gammal som ung.

>>För mer info klicka här<<

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00