ANNONS

”Jag är glad att jag hittade er pappa”

/

Den senaste tiden har Miriam börjat drömma allt tydligare och det märks på att hon sover lite oroligare och ibland kan det till och med komma små ord ur henne i sömnen. En natt vaknade hon upp från en mardröm som jag tror handlade om att hon tappade bort oss någonstans. Jag vill inte gå in på detaljer för det är egentligen hennes historia och inte min, men hon var lite orolig när hon väl vaknade till. Men när hon vände på sig och såg att jag satt på hennes sängkant sa hon: ”Jag är glad att jag hittade er pappa”. Där och då betydde de orden så otroligt mycket mer än vad som var meningen. Vi fick en sådan där fin kontakt där i mörkret mitt i natten och jag fick (i vanlig ordning) en tår i ögat. Det hon menade var att hon i drömmen hade tappat bort oss och inte kunde hitta oss men att hon blev glad över att vakna och se att vi var där. Den här typen av dröm har kommit några gånger den senaste tiden och hon har till och med uttryckt en saknad efter oss även på dagtid när hon är på förskolan.

Här hade jag ett mycket fint samtal med en av pedagogerna på förskolan och vi enades i att det är positivt att hon sätter ord på sina känslor och att vi tillsammans ska jobba med henne i detta. Att sakna och längta är naturligt och extra mycket när det är så starka band som mellan förälder och barn. Vi pratar ofta om att vi ibland är ifrån varandra på dagarna, men att pappa och pappa ALLTID kommer tillbaka. Det är en trygghet som hon måste få och förtjänar att känna. Jag kommer aldrig glömma den där hemska dagen när min farmor fyllde 85 år och Miriam sov i vagnen utanför dörren och trodde att hon hade blivit övergiven, vilket slutade med att vi båda satt och grät på övervåningen på farmors kalas. Vill ni läsa om det kan ni >>klicka här<<.

Igår medverkade jag i en podd som kommer släppas inom kort och även där rörde jag mig själv till tårar och jag inser att jag börjar bli väldigt blödig med tiden. Tänk vad familjeliv kan göra med oss men det är det vackraste jag upplevt och det berättar jag mer om i podden som jag självklart delar med er när den är släppt.

Img 6374

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00