Det här kommer bli en tuff vår !!

Först och främst vill jag tacka er alla som hört av er och frågat hur jag mår och kommit med goda råd – ni är guld värda!! Tänk om alla hade lika fina följare/läsare som vi har.

Jag hade idag fått en akuttid hos en ryggspecialist för att få ett utlåtande kring mina smärtor som nu pågått sedan i torsdags när det bara kom från ingenstans. Jag har ju haft diskbråck sedan november 2019 så jag har tyvärr vant mig vid att ha lite ”lagom” ont, vilket aldrig är bra.

När jag klev in på kliniken idag satt där en äldre dam i 80-års åldern som började prata med mig och berättade att hon var där för att få en spruta som kostade 4 000 kr (!!) och hon var så stolt och spänd. När vi båda blev uppropade samtidigt rusade hon förbi mig med sin rullator så då fattar ni hur taggad hon var. Själv haltade jag in på rummet hos Dr. Hannu för att få ett utlåtande. Han hade redan mina röntgenbilder uppe på skärmen och satte igång direkt.

10 minuter senare hade han konstaterat att smärtorna kommer från mitt diskbråck som blivit mycket sämre. Sanningen är den att läget är allvarligt och mina muskler är i total kramp och jobbar dygnet runt för att hålla mig upprätt. Jag kan inte sitta och varje gång jag försöker så hamnar jag i ett framstupa-läge där jag ser ut som lutande tornet i Pisa. Dr. Hannu sa att det var ett under att jag ens kunnat ta mig till honom för egen kraft och att jag har en (för) hög smärttröskel. De smärtstillande tabletter jag fått tidigare för diskbråcket biter inte längre så jag har nu fått med mig ännu starkare som jag ska äta löpande. Parallellt med detta så är jag inbokat på en akut magnetröntgen som ska ge besked om operation.

Som det ser ut nu är det den enda utvägen men han vill ändå se vad röntgenbilderna visar.

Det kommer troligen bli en lång och kämpig vår för både mig och familjen. Miriam är ju van att leka med oss båda men just nu ligger jag mest i sängen och kvider medan Johan får ta ett allt större ansvar. Ska jag se något positivt i detta så kommer deras relation bli starkare och det är ju positivt. Tyvärr får detta mig att känna mig både ensam, sårbar och lite utanför. Jag hör hur de leker och skrattar och jag kan inte med all vilja i världen vara med. Ja nu vet ni status för dagen och jag kommer att uppdatera er löpande så ni vet vad som händer. Tusen tack igen för alla fina meddelanden och allt stöd.

Foto: Tuggmotstånd