ANNONS

”Det är STOPP pappa”

/

Pappa + pappa + dotter

,

Miriam har utvecklat ett litet rättspatos och är nitisk med vad som är rätt och fel, ja enligt henne såklart. Just nu är det mycket fokus på trafiken och vid varje övergångsställe skriker hon åt alla som går mot röd gubbe. Även om hon såklart har rätt i att man inte ska gå mot rött så är det lite genant när hon skriker ”Man får inte gå, det är stoooooopp!!” Fortsätter personen gå skriker hon ännu högre 😅🙈. Idag i bilen svängde jag vänster i en korsning och plötsligt hör jag ”Det är stopp pappa!” Märkligt tänkte jag, eftersom jag såklart körde då det var grönt. Sen kom jag på att eftersom hon sitter bakvänd ser hon från andra håller och där är det naturligtvis rött. Johan försökte förklara detta för henne som bara muttrade något om rött och stopp där bak.

Tänk så mycket hon tar in och efter från sin omgivning. Det gäller inte bara bra trafikregler utan även bus och rackartyg. Vi har börjat bli mer och mer medvetna om hur mycket hon lyssnar på oss och övergår mer och mer till engelska eller kodspråk när vi måste prata om något hon inte ska höra. Det är ganska kul och jag vet att mina föräldrar också gjorde så mot mig och min bror.En sak som jag och Johan lovat varandra är att hålla enad front när hon vill ha något eller gjort något tokigt. I och med att vi, trots att vi är två pappor, har olika relation till och med henne är det extra viktigt att båda är med och säger ifrån om det behövs så ingen blir ”favorit” av fel anledningar. I många familjer får mamman en speciell roll om det är hon som varit föräldraledig den första tiden och i vår familj har jag fått den rollen.

Jag själv var väldigt ”mammig” som barn men idag står jag båda mina föräldrar lika nära och de är mina största och bästa förebilder när det kommer till allt i livet. Jag vet att deras råd alltid är goda och välmenande och jag är otroligt glad att ha dem med på tåget i mitt föräldraskap ❤️

Den här bilden togs imorse 09.25 när några hade sovmorgon när vi egentligen hade jättebråttom att fixa inför en fotografering som var bokad till 10.30🙈

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@pappapappadotter
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00