ANNONS

Ord som jag avskyr del 2

/

Jag märker att det är fler ord som irriterar mig och fortsätter därför min lilla serie med just dessa små ord och uttryck. Jag påminner också igen om att ta detta med en nypa salt och våga se humorn i detta inlägg.

Lägga: Jag står inte ut med när folk ska vara lite sköna och härliga och slänga sig med förkortningar. Har vi inte tillräckligt med tid för att säga hela ordet lägenhet kanske vi ska vara tysta?

Bubbel/Skumpa: Det finns en särskilt plats i helvetet för människor som kallar mousserande vin eller champagne för dessa otäcka ord. Dessutom borde det vara straff på att kalla mousserade drycker som inte kommer från Champagne för just champagne. Det finns mänger av olika mousserande drycker och låt oss inte klumpa ihop dessa till en enda.

Babe/Bae: Jag behöver väl knappast förklara varför jag kräks när jag hör detta? Vad är det för fel på att säga namnet på den tilltalade eller bara älskling?

Workshop: Det råder inflation krig det här begreppet. Vad betyder det ens och till vilken nytta ska vi syssla med detta? Är det en aktiv gruppsession, ett interaktivt möte eller bara ett märkligt namn vi använder för att låta intressanta och viktigaste vi ses i jobbsammanhang?

Rippad: Vi behöver inte ett annat ord för definierade muskler. PUNKT!

Cringe: Det är cringe att höra någon säga cringe, vem är du ens?

Nice: Det här är i svenska språket endast en underbar stad längs den franska kusten och INTE ett ord för trevligt/härligt. Vill man uttrycka att något är positivt finns det massor av fina synonymer.

Ja det var väl det jag behövde få ur mig idag. Sen vill jag avslutningsvis också skicka med att vuxna människor i Uggs med lågt skaft får mig att gråta. Varför skulle någon vilja ha det??? 😭

18

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00