ANNONS

Vågar ni säga åt andras barn?

/

Pappa + pappa + dotter

,

Igår hamnade jag i en situation där jag stod två meter ifrån Miriam medan hon lekte bredvid några barn vi inte kände. Det var en syskonskara där den äldsta flickan helt klart var den som styrde leken. Miriam skulle plocka upp något från marken när den äldre flickan satte sin handflata på Miriams bröst och sa ”nej, du får faktiskt inte vara med”. Här kunde jag såklart väntat för att se vad som hände, men jag kände där och då att jag inte tänkte låta den äldre flickan med syskon få Miriam att känna sig ovälkommen och skrämd. Jag gick därför lugnt fram och frågade Miriam om allt var okej. Hon svarade att den äldre flickan puttade henne, varpå flickan nekande och sa att det hade hon inte gjort. Jag berättade då vad jag hade sett och att jag tyckte att alla barn kunde få vara med och leka. Det tyckte inte flickan, vars föräldrar inte syntes någonstans, Miriam skulle inte få vara med. Exakt här kände jag att jag började bli riktigt sur och trött på hennes attityd vilket fick mig att säga ”Man får aldrig puttas, man ska alltid vara snäll mot varandra. Jag tycker att alla kan få leka här och du borde faktiskt säga förlåt till Miriam.” Det ville hon inte heller så då sa jag till de andra barnen (hennes syskon) att det är väldigt viktigt att man är en bra kompis om man vill ha någon att leka med. Sen tog jag Miriam i handen och sa att hon och jag kunde leka tillsammans. Plötsligt ville alla följa med, inklusive den äldre flickan som tog Miriam i andra handen och ville leka med henne.

Jag vet inte om jag gjorde ”rätt” men resultatet blev iallafall bra. Sen var alla sams och lekte jättefint med varandra ända till vi skulle gå och äta lunch. Jag menade aldrig att vara elak mot flickan men hennes föräldrar var inte närvarande och det tycker jag är synd. Vi ser bara våra barn växa upp en gång så kan vi väl försöka vara med och uppskatta denna underbara tid. Dessutom tror jag på att bryta alla former av attityder och mobbning direkt för att markera. Hur hade ni gjort?

65

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00