ANNONS

Tips på läggningsrutiner?!

/

Vi har under åren med Miriam testat minst hundra olika läggningsrutiner och vissa funkar bättre än andra. Läser man på familjesidor så verkar alla ”duktiga föräldrar” tycka att man ska varva ner en timma innan man vill att barnet ska sova. Sen ska det vara lugnt och mörkt kring barnet ända in i mål. Inga digitala enheter eller andra skarpa ljuskällor ska få finnas nära barnet och sen ska man gärna avsluta med en saga av Astrid Lindgren eller Bröderna Grimm.

Hos oss är det helt andra bullar. Miriam får själv berätta när hon är trött. Det spelar ingen roll om lägger sig 18.30 eller 21.00. Vi går ändå upp samma tid så det är hon som får kämpa hårdare om hon inte kommer i säng, precis som vi. Vi tror mycket på att Miriam ska få vara med och ta ansvar och förstå konsekvenserna av sina handlingar.

Gällande själva läggningen så är det ofta så att efter tandborstningen så går vi in till sängen och så tittar Miriam på sin iPad eller lyssnar på en talbok i någon app, sen somnar hon själv efter en stund. Hur gör ni och vad har funkat bäst?

Här ser ni kvällens läggning. Fante tittar på film i kojan medan Miriam borstar sina tänder.

Nu är hon redo för sängen!

30

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@pappapappadotter
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00