ANNONS

Moralpredikan och pekpinnar, rätt eller fel?

/

Pappa + pappa + dotter

,

Just nu pratas det mycket om de nya restriktionerna och hur vi tillsammans ska kunna minska smittspridningen. Alla lever sina liv olika och därför kan det se lite olika ut när vi anpassar oss till det ”nya” livet. Jag är dock övertygad om att alla anstränger sig och gör så gott de kan. Vissa människor måste gå till sina jobb, ha barn på förskola/skola och kanske ta bussen till kontoret. Ingen vinner på att vi pekar finger på hur den ena eller andra gör – vi får lita på att alla är medvetna om situationen som råder och utifrån sin egen situation gör det bästa som går.

Idag är det lördag och det betyder balett för Miriam. >>Studio Levels<< skickade här om dagen ut ett mejl med info till alla föräldrar att man väljer att avbryta terminen efter idag pga de nya restriktionerna och att samtliga barn får fler tillfällen nästa termin istället. Idag blev det därför uppvisning utomhus för oss föräldrar och alla var väldigt försiktiga och måna om att hålla avståndet, det ska tilläggas att det är en liten barngrupp så ingen trängsel uppstod. Jag tycker att detta sköttes föredömligt och vi är så glada att barnen fick en chans att visa upp det de lärt sig under hösten. Ni kan ju själva tänka er hur stolta de var när de neg och bockade mot slutet. För er som har barn som är sugna på att testa balett så erbjuder Studio Levels ett prova-på-tillfälle om ni mejlar dem på info@studiolevels.se och uppger koden DANSAMEDMIRIAM. Skulle ni vilja boka en plats under vårterminen får ni 20 % rabatt på kursen om ni uppger BALLERINAMIRIAM, detta gäller valfri barnkurs.

Efter uppvisningen gick vi hem och Miriam fick byta om innan vi promenerade till Clarion Sign för att möta upp Martin och Alexandra som hade bokat in oss på deras mysiga brunch hos >>Kitchen & Table<<. Just nu kan man boka in sig på ”privata” sittningar och borden är väldigt långt ifrån varandra så man behöver inte oroa sig för onödig kontakt. Det är dessutom endast bordsbeställningar så var och en sitter på sin plats rakt igenom måltiden. Maten smakade fantastiskt och Miriam som hade prinsesskrona på sig var överlycklig över att det serverades glass till de amerikanska pannkakorna. Brunch är verkligen underbart, en mix av mina favoriter – frukost och lunch!

Jag tror att det är viktigt för den mentala hälsan att komma ut och försöka göra något annat än bara sitta inne och deppa. Vi kommer ta oss igenom den här pandemin på ett eller annat sätt och de flesta av oss utan att bli allvarligt sjuka. Men vår ekonomi och vårt näringsliv kommer mår extremt dåligt om vi inte fortsätter att stötta och konsumera. Tillhör du eller någon närstående riksgrupperna ska ni självklart inte ge er ut och möta människor, inte ens med avstånd. Men som i vårt fall när vi inte träffar någon som är äldre eller med nedsatt immunförsvar är det faktiskt inte hela världen om vi går och handlar mat eller annat så länge vi är noga med att inte trängas. Och återigen, jag vet att många tycker att man borde sitta instäng och knappt andas alls, men det livet fungerar inte för alla. Ekonomin måste hållas igång (både samhällets och vår privata) för att det ska finnas pengar kvar när vi är ute på andra sidan. Kan vi därför enas om att vi alla gör så gott vi kan och att vi accepterar de val alla gör, utan pekpinnar och moralpredikan? Jag hoppas ni får en underbar helg, det förtjänar ni ❤️

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@pappapappadotter
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00