Jag har nu fått min diagnos!!

Jaha efter dagens besök hos min naprapat Anders på Kungliga Tennishallen så har jag fått följande diagnos: disksjukdom ländrygg med ischias (hoppas jag skrev rätt nu). Det här betyder att jag är skadad och har symptom som hämmar mig i min vardag. Jag klarar att gå, stå och sitta men varje gång jag byter position strålar smärtan från rumpan ner i mitt högra ben och slutar mitt på vaden. Värst är det vid lårets utsida och på höger sida om knäskålen.

Anders var väldigt tydlig med att jag ska röra mig så mycket jag bara kan utan att stressa kroppen eller utmana den så att smärtan blir värre. Löpning är bara positivt om det går. I belastande läge ska det aldrig smärta mer än fem på en skala upp till tio och extra viktigt är det att det dagen efter inte är värre än innan.

Jag har en rad skador i bagaget, så pass många att jag känner mig som en mix av en elitidrottare och en gammal benskör gubbe. Jag vet att jag kommer komma tillbaka till min vanliga träning, men nu gäller det att tänka långsiktigt och våga hålla igen. Har ni några skador som hämmar er i er vardag. Ni får gärna berätta. 😍🍀