Ecooking – Peeling Mask

Märke: Ecooking

Produkt: Peeling Mask

Produkttyp:  Peelingmask

Inköpsställe:  Apotek Hjärtat

Pris: 359 kronor

Storlek: 50 ml

Bedömning: Bara jag hör ordet peelingmask pirrar det lite i magen och det känns väldigt härligt att få öppna en ny förpackning. Den här har jag fått som ett pressprov och det är jag mycket glad för.

Du måste vara lite försiktig och följa instruktionerna. För just den här produkten gäller 4 – 6 minuter och den ska appliceras på väl rengjord hud och ska sedan tas bort med vatten. Den innehåller ingen parfym men doftar nästan som aceton, riktigt starkt. Väl på huden bränner det till lite och sen så sticker och bubblar det lite hela tiden innan huden så sakta vänjer sig. Precis när det börjar kännas behagligt är det dags att ta bort den. Om du inte är väldigt van och känner din hud ska du inte sitta en sekund längre än vad som står på förpackningen. Huden kommer bli röd och lite irriterad men det lägger sig efter någon timma.

Viktigt att notera att detta är en produkt för kvällen, du kommer inte vilja gå ut och se ut som Samantha gjorde i det välkända avsnittet från Sex and the city.

Vad är det då som gör att huden blir så röd och att gamla döda celler släpper? Jo det är AHA- och mjölksyra som slipar och peelar huden. Det här är något som du kan göra 1 – 3 gånger per vecka och du ser själv hur din hud reagerar. Börja lugnt och skala sen upp till lämplig nivå. Produkten är vegansk!

Betyg: 9/10