Har ni förtroende för mäklare?

Igår köpte vi vår nya lägenhet och känner oss otroligt nöjda med det. Genom denna långa process har vi stött på en rad olika mäklare som både försökt sälja vår lägenhet samt sälja något nytt till oss. Alla dessa kontakter har fått mig att fundera över den här yrkeskåren och hur de egentligen jobbar.

Gällande vår egen försäljning har jag egentligen inte så mycket att säga mer än att jag verkligen är glad att vi till slut fick ett bud via

Niklas Berntzon

ESNY

som vi valde att skriva på.

Niklas

är en stadig och trygg mäklare som tog oss igenom vår resa snabbt, enkelt och ganska smärtfritt.När vi väl sålt blev vi ganska ivriga att köpa och fick på mängder av visningar och träffade lika många mäklare som bjöd på både trovärdighet och ilska. Igår skrev vi på med

Christian Melki

från

Edward &

Partners

och vi är lika nöjda med honom som objektet i sig.

Christian

har funnits med i jakten nästan hela tiden då han visade oss ett annat objekt tidigare och den vi väl köpte kikade vi på för flera veckor sedan och sen har vi haft löpande kontakt och han har visat på stor dos tålamod och trovärdighet.

Vi har även haft fin kontakt med David SebestyenErik Olsson som visat oss två objekt vi varit nära på att köpa men sen ändå till slut valde bort. Även Sophie BorgFastighetsmäklarna har funnits med och kommit med många värdefulla tips som vi kunnat använda i urvalet. Jag ska inte eller glömma våra vänner Martin Isberg och Jannike Ebbing som varit i branschen i flera år och stöttat upp både här och där.

Med vad vore detta tacktal utan lite ris på slutet. Vi har även stött på mäklare som varit allt annat än goda ambassadörer för kåren. Idag skulle vi tex på visning på ett objekt här i Vasastan, men nu när vi redan köpt skrev jag det direkt till mäklaren av respekt. Men här nåddes jag av total tystnad, fortfarande idag har han valt att ignorera mitt meddelande men jag ser att han har läst det. Otroligt oproffsigt enligt mig!🤬

Sen hade vi mäklaren som skulle visa oss en vindsvåning på Kungsholmen som ignorerade oss på plats trots bokad tid.

Jag hade tidigare sagt att vi var villiga att skriva på accepterat pris samma dag och bara ville komma och kika men då var hon väldigt upptagen med det andra inbokade sällskapet som fått tiden en kvart innan vi skulle komma. Vi stämde senare av per telefon och hon förstås sitt misstag 😈

Avslutningsvis kan jag nämna den yngre mäklaren som tidigare i veckan visade en mindre trea och bad oss om bud. Vi lade 600 000 över utgångspriset (100 000 över säljaren sagt sig acceptera) och hon skulle prata med sin säljare. 24 timmar senare hade vi fortfarande inte fått svar men såg istället att mäklaren fortsatte ta in offentliga bud. Vi fick aldrig något motbud och kunde inte heller riktigt veta hur vi skulle agera så vi egentligen var högsta budgivaren men på ett dolt bud. Förvirrande 🙄

Vad har ni för erfarenheter kring mäklare och hur de jobbar? Skriv gärna 😍