Mene & Moy – Glycolic Acid Masque 10 %

Märke: Mene & Moy

Produkt: Glycolic Acid Masque 10%

Pris: 425 kronor (599 kronor butikspris)

Storlek: 75 g

Inköpsställe:dermastore.se

Produkttyp: Intensiv glykolmask

Bedömning: Den här masken var väldigt svår att recensera för jag känner mig lite tudelad. Jag tyckte den var väldigt stark och den fick min hud att bli knallröd och fjälla. Samtidigt ”brände” den bort orenheter och fick alla små blemmor att krympa direkt. Produkter som innehåller AHA-syror kan sticka, bränna och få huden att reagera men det här är nog den starkaste masken jag kommit i kontakt men när det kommer till hemmabruk.

Syftet med masken är djuprengöring och exfoliering och det är verkligen ett löfte den håller. Det står att den passar alla hudtyper men jag skulle säga att den endast är för den tåliga huden och har orenheter att jobba med. Jag skulle absolut inte använda den om jag vore torr eller känslig. Den ska visserligen bara sitta i max fem minuter men jag tror ändå den skulle kunna göra skada för någon som är känslig.Den är helt vit och ser ut som en vit lera.

Doften är lite kemisk, vilket kanske inte är så konstigt men ändå inte helt behaglig. Jag väljer att ge ett lite lägre betyg och det är bara för att jag inte tycker den passar alla även om den säger att den gör det.

Betyg: 6/10