Vi letar lägenhet!!

Idag började på allvar jakten på vår nästa boende. Vi har beslutat oss för att flytta och vill kika lite på vad marknaden har att erbjuda. Egentligen var vi sugna på att flytta redan tidigare och testade vad vår lägenhet kunde få för bud men då vi inte riktigt kom dit vi ville så valde vi att bo kvar. Men nu är det alltså dags att testa igen. Alla ni som gjort samma vet hur frustrerande det är att packa ihop delar av bohagen inför styling och fotografering och sen inte riktigt veta när man ska få flytta. Vi har valt att inte packa upp det mesta av det som är bort plockat, det är ganska skönt att testa att leva lite mer minimalt. Det värsta för mig har varit att packa undan mina hudvårdsprodukter, för när jag testar nyheter gör jag det enligt ett speciellt schema och hittar jag inte det som står på tur blir det helt knas för mig.

Idag bokade vi in att gå på två visningar, båda i närheten av där vi bor idag.

Den första lägenheten var en trea med uteplats som vi båda fastnat för på Hemnet. Vi var medvetna om att badrummet var i minsta laget men chansande. Väl på plats var det så litet att det nästan inte borde få kallas badrum. Lägg sen till en oengagerad mäklare som knappt sa hej så var saken klar – tack och hej!

Andra lägenheten var också den en trea men låg lite längre bort så det hade inneburit nya närmiljöer men det är vi helt okej med. Här var också badrummet mindre än vi skulle önska men vi tog ännu en chansning. När vi kom in i trapphuset så fanns där en minihiss som inte rymde vår vagn så vi fick gå upp en och en då Miriam sov. Redan innan jag kom upp var jag irriterad på just detta och väl inne i lägenheten möttes jag inte av någon. Mäklaren stod i vardagsrummet och tittade inte ens upp på mig när jag kom och fem minuter senare när jag gick hade han fortfarande inte lyft blicken.

Det blev inget med dagens visningar men något som jag tar med mig är att det är otroligt viktigt med två saker. Verklighetstrogna bilder som skapar realistiska förväntningar och engagerade mäklare som möter alla spekulanter. Idag har nog ingen råd att låta någon gå ut genom dörren utan ett personligt bemötande och ett prospekt. Vi får ta nya tag nästa helg men har egentligen inte bråttom, här ska fattas bra beslut!