Vi vet så lite om andra människor!!

Everyone has some dirty laundry...” Dessa ord hördes i första avsnittet av Desperate Housewives i samband med att karaktären Mary Alice valde att ta sitt liv. Tanken var att vi tittare skulle få fundera på vad som drivit henne till att så drastiskt avsluta sitt liv samtidigt som grannfruarna var i chock för ingen hade kunnat ana vad som hände hemma hos familjen Young många år tidigare.

Nu ska inte detta inlägg handla om den gamla succéserien utan om mina reflektioner kring människor jag (eller vi alla) möter på dagarna utan att veta ett dugg om vilka liv de lever.

Jag började fundera över detta när jag här om morgonen mötte en stressad (och arg) mamma som drog sin dotter i armen på Drottninggatan. Min första tanke var att döma ut henne som en dålig förälder, men sen kom jag på att det kanske finns flera anledningar till varför hennes morgon inte verkade vara den bästa. Vem vet, en annan dag kanske det är jag som tappar tålamodet med Miriam.

Något jag ofta påminner mig själv  är att det är okej att ha en dålig dag (eller dålig stund) som förälder, men det är inte okej att ta ut det på sitt barn. Ett litet barn måste testa gränserna och utmana ibland för att utvecklas. Visst kan jag bli frustrerad och nästan galen mellan varven men kärleken till Miriam är så mycket större.Här om natten ville hon inte sova i sin säng så då körde vi på ett gammalt knep och testade nattpromenad med vagnen. Hon somnade på bara to minuter men jag passade på att ta en lite längre sväng när jag ändå var ute och fick såklart en del märkliga blickar från andra nattsuddare som säkert undrade vad jag gjorde ute med barnvagnen mitt i stan 02.00

en vardagsnatt. Men lika lite jag vet om mamman jag skrev om visste de om varför jag var ute och promenerade. Det kan vara viktigt och bra att tänka på det ibland innan vi dömer ut någon, det kan finnas en historia bakom en handling. Eller vad tror ni?