15 mars – Botox i käkarna!!

Dagens inlägg blir inte av den avslöjande karaktären utan istället ska jag berätta vad jag har gjort idag.

Tidigare i veckan bokade jag en tid hos Akademikliniken på en av deras walk in kliniker. Dit kan man vända sig för mindre behandlingar som du utan problem hinner få gjorda på en rast eller under lunchen, vilket är otroligt smidigt. Anledningen till att jag sökte mig dit är för att jag nämligen börjat få problem med spända käkar. Jag har flera gånger kommit på mig själv med att sitta och bita ihop så hårt att det spänner i hela huvudet. Antagligen är jag lite småstressad mest hela tiden och har därför börjat spänna just käkarna. Jag valde att boka en tid hos Akademiklinken efter att ha sett min kompis Isabella gå dit och göra en avslappnande käkbehandling.

Det går till så att man injicerar ett muskelavslappnande medel där spänningen sitter och på så sätt tvingar man den att lugna sig. Full effekt får man efter en dryg vecka så nu är det bara att vänta och se hur resultatet blir. Många är rädda för det här med botox och fillers men som jag skrev i ett tidigare inlägg så är det helt valfritt och ingen har rätt att döma någon annan.

Jag gissar att det är flera av er som läser detta som dessutom känt av samma sak men kanske inte vetat hur man ska få bukt med problemet. Den här metoden fungerar även på spänningshuvudvärk som ofta kan komma till följd av just spända käkar. Skulle det vara så att ni vill testa så lovar jag att återkomma om två veckor med mitt resultat. Innan jag vet mer kan jag inte rekommendera er att göra något, men jag kan i alla fall säga att det kändes bra och jag fick ett mycket fint bemötande.

Nu ska jag, Miriam och Johan ha lite fredagsmys. Ett ord jag sällan trodde jag skulle se fram emot att få använda. Vi hörs imorgon igen då det kommer ett nytt inlägg.