Pixi – Retinol Tonic

Märke: Pixi

Produkt: Retinol Tonic

Pris: 179 kronor

Storlek: 100 ml (finns också i 250 ml)

Inköpsställe: bangerhead.se

Produkttyp: Ansiktsvatten för återuppbyggnad och balansering av huden.

Bedömning: Den här produkten fick jag hem i samband med mitt uppdrag som jurymedlem i Daisy Beauty Awards där min uppgift var att vara med och utse vinnaren i ”årets aktiva hudvård”.

Jag har faktiskt aldrig testat något från Pixi tidigare men hypen har inte undgått mig och jag blev otroligt glad när jag såg att de var nominerade i ”min” kategori.

Ansiktsvatten är, precis som ögonkräm, något vi är killar är lite sämre på. Många kanske inte förstår varför det är viktigt och då är det lätt att det glöms bort. Efter rengöringen är huden lätt chockad och behöver en produkt som neutraliserar och lugnar. Du kan också ta ett mer aktivt vatten så som detta med retinol. Vill du vara ännu mer avancerad slänger du in ett micellärt vatten mellan rengöringen och din toner för att få bort de sista smutsresterna.Jag älskar att applicera vatten med en bomullsrondell och svepa över ansiktet, jag kan hålla på nästan hur länge som helst.

MEN, det är mer ekonomiskt att badda i det med hjälp av fingrarna då bomullen suger upp mycket av din produkt vilket gör att den tar slut fortare. Värt att tänka på om du lyxat till det med en dyrare.

Den här som innehåller retinol jobbar aktivt med dina ålderstecken och återuppbygger på djupet, mjukgör och återfuktar. Du har också jasminblomman i som läker och balanserar huden vilket vi alla behöver mitt i denna jobbiga vinter.

Betyg: 9/10