Så här vill jag ha mitt 2019!

Som jag skrev för en vecka sedan så har jag funderat lite kring det här med löften och hur jag ska ta mig an 2019. Efter att ha funderat länge och väl kom jag fram till att jag vill fortsätta på den bana jag påbörjade förra året. Fokus har sedan i våras varit träning, hälsa och allmänt välmående. Det känns som om det får stå kvar men självklart samsas med familjelivet som jag verkligen kommit in i nu. Om jag ska bryta ner det lite så vill jag 2019 uppnå följande:

Löpningen; här vill jag fortsätta utvecklas och kunna njuta av varje dag jag kan komma ut och röra på mig. Jag ska inte heller sticka undan med att jag såklart vill bli snabbare och sänka mina personliga rekord på 5 och 10 kilometer. Mycket av jobbet kommer ske på gymmet tillsammans med >>Wille<< som kommit att bli en viktig nyckelperson. Utan honom hade jag inte vågat utmana mig själv och pressa mig utanför den zon jag stannat i alldeles för länge. Behöver ni en tränare (oavsett nivå) så kan jag från botten av mitt hjärta rekommendera just honom. Han hjälper till med övningar och motivation och dessutom sprider han jäkligt mycket glädje.

Hälsan; Självklart kommer jag fortsätta fokusera på hälsan, både ur ett rent fåfängt perspektiv i form av hudvård men även genom kost och allmänt välmående. Jag har varit vegetarian sedan sommaren 2006 och det som en gång började med att jag inte ”tyckte om kött” har nu på riktigt blivit en livstil. Under april förra året beslöt jag mig också för att ta en paus från alkoholen på grund av att den kändes onödig och överflödig i mitt liv. Jag är inte nykterist men väljer mina tillfällen väldigt noga innan jag tar ett glas nu för tiden. Det känns skönt att kunna ha kontroll på både mat och dryck samt veta att jag alltid är redo att gå upp tidigt och möta dagen.

Familjelivet; Att vara pappa och sambo är inte alltid lätt att få ihop med livet i stort. Det kan vara svårt att hitta tid för allt annat jag vill göra i livet. Som en del i detta är det viktigt att inte ta på sig för mycket och våga be om hjälp.

Jag märkte ganska tidigt att jag behöver kunna be om hjälp med vår dotter och att inte blir för stolt i min papparoll. Under hösten och vintern har jag därför trots att Johan jobbar heltid hittat tid för mig själv och det som jag tycker är viktigt. Hela livet är som en balansgång och det krävs inte mycket för att du ska trampa lite snett, men det är viktigt att snabbt resa sig och våga möta nya utmaningar stärkt av de gamla.

Jag hoppas och tror att 2019 ska bli ett år fyllt av glädje och spännande äventyr för mig och mina nära. Jag vill resa mer igen (nu när vi vet att det funkar med barn) och jag tror att Thailand blir nästa destination för oss. Helst skulle jag vilja ha med mina föräldrar för att det betyder otroligt mycket för mig att dela de här första åren som förälder med dem. När jag var liten hade jag deras föräldrar väldigt nära och jag vill att vår dotter ska känna detsamma.Hoppas att ni som läser detta också får en fin start på det nya året och att era önskningar blir verklighet. Det tycker jag vi alla förtjänar! Jag vill också passa på att säga att alla bilder som ni ser på mig är tagna av min fotograf >>Hampus<< som jag jobbar med nu.

Detta för att ge er bättre material och en tydligare bild av vad jag pysslar med. Jag kan verkligen rekommendera även honom, han har ett otroligt vasst öga för detaljer.