ANNONS

Jag har aldrig sett henne så rädd!!

/

I dag har vi varit hos min farmor och firat hennes 85-års dag. Hon bjöd på trevligt fika med allt man kan tänka sig att en dam i hennes ålder skulle göra. Vi hann dock bara komma innanför dörren innan det var dags för Lillis att sova middag igen så mamma tog med henne på en promenad i vagnen. Som vanligt somnade hon ganska snabbt och vagnen placerades utanför ytterdörren på uppfarten nedanför trappan.

Vi fikade i ett rum längre in i huset så jag sprang fram och tillbaka för att kolla så hon inte hade vaknat. Efter en dryg timma tyckte jag att jag hörde henne och rusade ut varpå en förbipasserande kvinna nickade mot vagnen och sa att någon troligtvis hade vaknat. Där låg hon och såg lite skrämd ut så jag lyfte upp henne direkt och då började hon storgråta. Väl inne eskalerade det till hysteriska skrik varvat med hulkningar som gjorde att hon knappt fick luft. Hon hade helt enkelt trott att jag övergivit henne.

Ett barn med hennes (och min egen) bakgrund kan ha väldigt svårt med tillit och separationer. Jag vet hur jag har haft det som barn och därför är det extra viktigt för mig att hjälpa vår dotter att på bästa sätt bli trygg med oss och alltid veta att vi finns i närheten även när hon inte ser oss.Nu blev det dock lite fel och det tog lång tid innan hon lugnade ner sig. Hon satt i min famn och satte naglarna i mina armar för att riktigt klamra sig fast, lite som en koala i sitt eukalyptusträd. Hon var livrädd för att jag skulle släppa ner henne. För att få lugn och ro satte vi oss på övervåningen och lät tröstande ta den tid det behövde. Det hela slutade med att jag också började gråta för att jag kände hur jag nästan fått henne att tro att hon var övergiven.

När hon kände mina tårar mot sin panna tittade hon upp på mig och sa ”pappa” och burrade sig in mot mitt bröst – då brast det helt. Sådär satt vi länge och väl och jag lovade henne att ALDRIG överge henne, vare sig nu eller senare. Vi är en familj och ska så förbi.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00