ANNONS

Hur gör ni med bilresor och barn?

/

När jag köpte vår bilstol fick jag reda på att den kunde placeras både fram och bak. Lite berodde det på bilens modell, men det visade sig att vi hade möjligheten att välja själva och jag satte den bak. På dagarna åker vi oftast väldigt korta sträckor och håller oss inom Stockholm så då spelar det egentligen ingen roll tänker jag för hon hinner inte bli vare sig uttråkad eller ensam där bak. Men förra veckan åkte vi 60 mil till Marstrand och sen lika långt tillbaka och då märkte jag att hon behövde lite stimulering under de vakna stunderna. Hon sov närmare fyra av de dryga sex timmarna som resan tog och vi hade med oss mamma som satt i baksätet med henne så kunde se till att leksakerna och nappen var till hands när det behövdes.

Nästa utmaning blev i torsdags när vi åkte till Motala, vilket är dryga två timmar om man kör utan stopp. Då sov hon i stort sett hela resan och vi gjorde ett kort matstopp i Linköping vilket passade oss båda. Efter en natt där åkte vi vidare mot ‘landet’ vilket var ytterligare två timmar och även den resan flöt otroligt smidigt och hon sov nog 85 % av den också. I går kom vi tillbaka till Stockholm och då var den sträckan knappa tre timmar och den avverkade vi helt utan stopp.

När jag köpte stolen så passade jag på att slå till på en spegel i form av en nyckelpiga som gör att vi kan se varandra hela tiden. Hon nyttjar den till fullo när hon är vaken och pratar och vinkar glatt till mig. I går när vi närmade oss Stockholm märkte jag att vi hade ett kritiskt läge och jag öppnade då den ”hemliga lådan” som hon vet innehåller små kex som hon varit med och valt ut i affären. När hon såg den och senare fick ett kex blev lyckan så stor att hon spottade ut nappen och smaskade på så det luktade jordgubb och banan i hela bilen.

Nu till min fråga, vart har ni placerat stolen och hur gör ni när ni är ensamma i bilen med ert/era barn? Jag gissar att vi inte alltid kommer ha det så här enkelt så jag samlar på mig tips för framtiden. Kan man köra samma som på flyget eller hur ska jag tänka?

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00