ANNONS

Brukar ni unna er en vinlunch?

/

Här om dagen passade jag på att gå på en presslunch tillsammans med Oenoforos som presenterade två nya italienska produkter som kommer till Systembolaget inom kort. Vi bjöds på en härlig italiensk lunch på La Vecchia SignoraSödermalm vilket inte är het fel.

Först fick vi smaka på ett lättare rött vin vid namn Barbera d’Asti från 2016 (Art. No. 2754). Vinet var lätt att tycka om och passar utmärkt för den som söker ett finare vardagsvin och uppskattar smaker som körsbär, björnbär och lakrits. Priset på den ligger på ynka 79 kronor men det kunde jag aldrig trott när jag smakade.  Exportchefen som var på plats rekommenderade vinet för mat innehållande tomat men även för fisk och skaldjur. Vi serverades vinet aningen kylt vilket överraskande nog passade mig perfekt.

Till lunchen hade jag Jenny och Platin till bordet och även Gabriele Pezzuto som arbetar som Export Manager för producenten Terre da Vino.

 

Efter en underbar lunch (jag åt svartrot) så bjöds vi på en Moscato d’Asti (Art. No. 7925) som är ett härligt mousserande fruktigt vin. Den låga alkoholhalten på bara 5 % alkohol gör att den passar bra både som inledning eller avrundning på en trevlig middag. Gården som producerar det här vinet ligger i norra Italien 300 meter över havet ganska nära Turin. Paola Doglia som presenterade vinet är tredje gerationen på gården och hon rekommenderade att dricka det till frukt – och bärdesserter, gärna innehållande jordgubbar och choklad. På slutet flikade hon även in att hon personligen gärna dricker det till en god ost.

Maten var himmelsk och desserten kommer jag drömma om länge. Det ni ser ovan är först en majskyckling cacciatora med karljohansvamp (som jag såklart inte åt) och desserten är en varm chokladkräm med mandelkaka, blodapelsin och rostad vit choklad. Både dryckerna passade utmärkt till maten men jag skulle också kunna tänka mig båda som social dryck vilket är toppen när du bara vill bjuda hem någon och mysa ner dig i soffan och prata om livet.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00