ANNONS

Dag 4 från Franska rivieran

/

Vår sista dag tillsammans började med en promenad i morgonsolen för att möta upp den franska journalisten och matbloggerskan Anne Sallé som tillsammans med två mästerkockar tog med oss till en matmarknad där vi skulle få bekanta oss med lokala råvaror. Som vegetarian är det en dröm att få strosa runt i ett soligt Nice och lukta och smaka på lokala frukter och grönsaker.

När vi senare kom till fisk- och skaldjursdelen fick jag hålla för näsan och kliva åt sidan. Jag kan leva med vetskapen om att folk i min omgivning äter djur men jag vill inte stå och se på levande skaldjur krypa omkring i väntan på att bli tillagade levande. De andra var i alla fall med och skapade en form av ostronmix som tydligen var en riktig succé.

Efter lunchen så strosade vi runt längs gatorna med vår greeter >>Estelle<<. En greeter är en sorts guide som visar upp sin stad på ett personligt vis men som volontär. Du kan enkelt logga in på deras >>hemsida<< och välja den greeter som du tycker passar bäst för dina behov och önskemål. Jag kan varmt rekommendera just Estelle som visade oss många fina platser under de timmar vi hade med henne.

Som avslutning på den sista dagen fick vi en rundtur på hotellet vi bodde på, Grand Hôtel Le Florence. Hotellet är eco-certifierat och har bland annat en egen biodling på taket. Hotellet ägs av paret Christine och Nicolas Patat och för dem är det otroligt viktigt med känsla och att hotellet satsar på närodlat och ekologiskt är ett högst medvetet val. Här ser ni en bild på en av kuporna på taket som vi fick kika på.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00